Közélet

Ítélet született a Gyimesi kontra Botka perben (FRISSÍTVE)

Ítélet született a Gyimesi kontra Botka perben (FRISSÍTVE)

2012. március 12., hétfő
Ítélet született a Gyimesi kontra Botka perben (FRISSÍTVE)

A bíróság szerint Gyimesi László nem perelhette volna be Botka Lászlót jó hírnév megsértése miatt, hanem a Fidesz a város ellen indíthatott volna keresetet. Mint ismeretes, Gyimesi az MSZP-s polgármestert egy tavaly november 17-én tartott sajtótájékoztatóján adott nyilatkozata miatt perelte be.

„A bíróság ítélete alapján a polgármester mint jogi személy állítása nem nyert bizonyosságot. Az ítélet kimondja, hogy nem okoztam 250 millió forint kárt” – jelentette ki a Fidesz szegedi elnöke az ítélethirdetés után tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján. A bíróság úgy ítélte meg, hogy

Botka László

Szeged megyei jogú város önkormányzatának mint jogi személynek a képviselőjeként nyilvánított véleményt 2011. november 17-i sajtótájékoztatóján. „Botka Lászlót személyesen a bíróság szerint nem lehetett volna beperelni, csak a várost. Távol álljon tőlem, hogy a várost pereljem Botka László kijelentése miatt” – tette hozzá a fideszes politikus.

Ahogy korábban írtuk,

„a

Gyimesi

sajtótájékoztató, a Tóth-féle feljelentés, az egy éves késedelem 250 millió forint kárt okozott Szeged város adófizetőinek” – ez az a mondat, ami miatt nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekményének gyanúja miatt tett feljelentést Gyimesi, valamint jó hírnév megsértése miatt beperelte a polgármestert.

„Mint a Fidesz helyi elnökének az a véleményem, hogy Botka László az utóbbi pár év tevékenysége folytán több mint 500 millió forintos kárt okozott a Ligetfürdő-ügy kapcsán, hiszen annak vesztesége tavaly több mint 570 millió volt. A villamosprojekt és az egyéb látványfejlesztések kapcsán pedig a város adósságállománya 25 milliárd forint körülire ugrott fel. Ez a szegediek kára, ha úgy tetszik” – jegyezte meg Gyimesi László az ítélethirdetés után. A városháza közleményben reagált Gyimesi László szavaira. A közleményt alább változtatás nélkül közöljük.

Gyimesi még most sem áll le?

Sajnos, úgy látszik, hogy Gyimesi László politikai-közéleti „ámokfutása” tovább tart és a polgármester ellen indított perének elveszése ellenére sem hagyja abba a városnak kárt okozó valótlanságok állítását. Legújabb vádja úgy szól, hogy Szeged városnak a Napfényfürdő működtetésével 570 millió forint kára keletkezett. Ezzel szemben a tény az, hogy a város és a Hunguest Rt szerződésében a Hunguest vállalta a Napfényfürdő felépítésének teljes önrészét és a továbbiakban finanszírozza a teljes működési költséget. Vagyis: Szeged városnak a Napfényfürdő működtetése egyetlen fillérjébe sem kerül - fogalmaz

Szabó Sándor

kabinetfőnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.