Bulvár

Hőkamera és helikopter buktatta le a határsértőket

Hőkamera és helikopter buktatta le a határsértőket

2012. március 20., kedd
Hőkamera és helikopter buktatta le a határsértőket

Az újonnan üzembe helyezett tiszaszigeti stabil hőkamera és a térségben állomásozó helikopter segítségével fogtak el tucatnyi határsértőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az éjszakai órákban a stabil hőkamera jelezte, hogy Tiszasziget külterületén egy nagyobb csoport halad az államhatár felé. Az ügyelet azonnal járőröket küldött a helyszínre, valamint a felszállt a Készenléti Rendőrség térségbe vezényelt helikoptere is. Utóbbi észlelte, hogy a csoport nyolc tagja az ártéri erdőbe szaladt be, ahol végül a járőrök el is fogták a török állampolgárságú határsértőket. Nem sokkal később a rendőrök szintén a helikoptertől kapott adatok alapján további négy koszovói állampolgárra bukkantak, akik a korábban elfogott csoporttól váltak le. A hajnali órákban egy autóra lettek figyelmesek a járőrök a Tisza töltésen. Intézkedés alá akarták vonni, de az gyorsítani kezdett. Végül letért a töltésről, ott sikerült megállítani. A kocsit egy kikindai férfi vezette, aki azért nem akart megállni, mert 1 afgán és 3 pakisztáni határsértőt szállított, akik jogszerűtlenül léptek be a schengeni övezetbe. A sofőr ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett. A reggeli órákban a mórahalmi buszállomáson további 6 illegális migránst vontak intézkedés alá a rendőrök. Velük szemben is idegenrendészeti eljárás indult - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.