Sport

Hátország: a Hágelmann-had újabb értékes döntetlenje

Hátország: a Hágelmann-had újabb értékes döntetlenje

2012. március 27., kedd
Hátország: a Hágelmann-had újabb értékes döntetlenje

A Békés után a Békéscsabával is ikszelt a SZEOL-Szeged 2011 a kiemelt II. osztályú bajnokságban.

A 17. forduló mérkőzéseire került sor hétvégén a kiemelt II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportja. A SZEOL-Szeged 2011 U17-es együttesének nem ment igazán a játék, nagyarányú vereséget szenvedtek a Békéscsabától, míg az U19-esek egy pontot eloroztak a rivális elől. Az idősebbek mérkőzésének nagy részében a csabai csapat játszott mezőnyfölényben, de a szegedi védelem néhány hibát leszámítva keményen, határozottan és főleg eredményesen tette dolgát. A szükségkapusként debütáló

Horváth Csaba

négy bravúros védése nagyon kellet a pontszerzéshez! A hátsó "pockoson" játszott meccsen a pályához és a meleg időhöz is a szegedi csapat alkalmazódott jobban. A küzdelem dominált, főleg a középpályán, folyamatos játékról nem beszélhettünk, párharcok és rengeteg átadási hiba volt jellemző a derbire, mely nem hozott gólt. Végül igazságos eredmény született, a szegedi pontszerzés bravúrnak számít a negyedik helyen álló és kétszer annyi pontot gyűjtött vendégegyüttessel szemben. Az U17-es sorozatban a 23 pontos SZEOL-Szeged 2011 a hetedik helyen áll, a SZEOL-Tisza Volán SC 24 ponttal jelenleg a hatodik. U19-ben hétvégi veresége ellenére 36 pontjával a SZEOL-Tisza Volán SC áll az élen, míg a SZEOL-Szeged 2011 15 pontjával a tizedik.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 17. forduló:

SZEOL-Szeged 2011 - Békéscsaba UFC 0-0.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Tompai Zoltán (kitűnően).

Szeged:

Horváth Cs. - Németh R., Nagy Á., Báló R. (Nagypál P.), Kertész B. (Báló M.) - Szalma G. (Horváth-Harmat G.), Busa B., Bakai P. (Törköly T.) - Varga R. (Huszka M.) - Bagi T. (Váczi T.), Kiss Á. (Dávid R.). Edző: Hágelmann Endre.

Békéscsaba:

Hegyi T. - Balogh T. (Trutz M.), Takács J., Elekes P., Komróczki E. - Klimaj K., Farkas J., Polyák Á. (Kovács I.), Bessenyei L. (Petri Cs.) - Füredi Sz. (Liska T.), Pilán R. Edző: Silviu Iorgulescu.

Jók:

Nagy Á., Kertész B., Törköly T., Horváth Cs. (a mezőny legjobbja), illetve Takács J., Pilán R. Hágelmann Endre:

"A csapat minden egyes tagja szombaton és vasárnap fejenként három nehéz félidőt játszott a kiemelt csapat mellett a SZVSE felnőtt és U19-es gárdájában. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk egy kiváló csapat ellen! Nagyon köszönöm a játékosaim hozzáállását, akarását, megmutatták, lehet rájuk számítani több fronton is, eredményesen. Rengeteg meccs van hátra, bízom benne, hogy nem fogyunk el a végére!"

Silviu Iorgulescu:

"Igazságos eredmény született a rossz minőségű pályán."

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 17. forduló:

SZEOL-Szeged 2011 – Békécsaba UFC 0-6 (0-3).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Borbás Bottyán Aurél.

Szeged:

Mészáros L. – Kis L. (Rácz Á.), Komócsin G.(Hencz Á., Csala D.), Faragó N. (Horváth G.), Sipos Á. – Iritz N., Szántó D., Judik T. (Baka M.), I. Dursun – Rádai Cs., Duranyik R. (Pink R.). Edző: Bellán János.

Békéscsaba:

Fazekas F. - Krajcs G., Koncz P., Bencsik A. (Brezovai D.), Mácsai L. (Szabó M.), Lászik M., Pióker T. (Pojendán E.), Tulkán Simon Gy. (Szilágyi P.), Kukula T. (Marton L.), Szélpál N. (Lévai N.), Horváth B. Vezetőedző: Marik László Csaba.

Gólszerzők:

Koncz P. 3, Szélpál N., Horváth B., Pojendán E. Bellán János:

"Több dolog miatt is szomorú vagyok. Először is néhány játékos hozzáállása nem volt megfelelő. Ráadásul a védekezésünk csapnivaló volt. Emellett akadt több nagy lehetőségünk, amit nem sikerült gólra váltanunk, illetve Rácznak és Bakának sikerült, ám ezeket a játékvezető nem adta meg. Összességében megérdemelten nyert a Békéscsaba."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.