Bulvár

Feketén dolgozó taxist buktattak le Szegeden

Feketén dolgozó taxist buktattak le Szegeden

2012. március 13., kedd
Feketén dolgozó taxist buktattak le Szegeden

Egy feketén dolgozó, Magyarország és Szerbia határ menti térségében tevékenykedő taxist buktattak le a dél-alföldi adóellenőrök a nem szokványos ellenőrzések keretében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális sajtóreferense kedden az MTI-t.

Jegyinák Attila

kifejtette: az egyik revizor azt kérte a közismert "feketetaxistól", hogy vigye el őt két társával együtt Szegedről Zentára. Amikor elindultak a határ felé, a sofőr azonnal közölte az ellenőrökkel: a határon szót ne ejtsenek arról, hogy pénzért szállítja őket, ha kérdezik, akkor ez csupán baráti szívesség. A határhoz közeledve az utasokat telefonon egy hozzátartozójuk állítólagos rosszullétéről tájékoztatták - a taxi mögött haladó autóban ülő ellenőrtársuk hívta őket -, erre hivatkozva a revizorok a "taxi" visszafordítását kérték. A taxis utasaival visszatért Szegedre, az ellenőrök a belvárosban kiszálltak az autóból, kifizették a személyszállítás több ezer forintos díját, amelyről semmilyen bizonylatot nem kaptak. Az ezt követően indult ellenőrzés során kiderült, hogy a nemzetközi vonalon szállító állítólagos taxis adószám kiváltása nélkül végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságot szabnak ki rá. Az adóellenőrök – akik korábban leánybúcsún jártak, illetve Valentin napra kértek szerenádot - a későbbiekben is rendszeresen vizsgálják szokásos napi élethelyzetekben a legkülönfélébb szolgáltatásokat nyújtók nyugta- és számlaadási, valamint bejelentkezési kötelezettségének teljesítését – közölte

Jegyinák Attila

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.