Bulvár

Emberölést tárgyal a Szegedi Törvényszék

Emberölést tárgyal a Szegedi Törvényszék

2012. március 12., hétfő
Emberölést tárgyal a Szegedi Törvényszék

Megkezdődött a Szegedi Törvényszéken hétfőn annak a mindszenti férfinak a pere, aki a vádirat szerint olyan súlyosan bántalmazta barátnőjét, hogy az asszony néhány héttel később meghalt.

A férfit halált okozó testi sértés és magánlaksértés bűntettével vádolja az ügyészség. A vádirat szerint a nyolc általános iskolai osztályt végzett, korábban erőszakos bűncselekmény miatt is büntetett Horváth Sándor és a későbbi sértett hosszabb időn át szerelmi kapcsolatban állt. Rendszeres alkoholfogyasztásuk miatt azonban gyakran féltékenykedtek egymásra, a férfi többször is bántalmazta az asszonyt. A nő, bár a sérülései többször orvosi ellátást is igényeltek, soha nem fordult a hatóságokhoz. A nő 2011. július 9-én az édesanyjával egy mindszenti kocsmában italozott, majd elmentek egy férfi ismerősük otthonába. A szintén ittas vádlott, miután megtudta, hogy a nő távozott a kocsmából, utánament, berúgta a ház kapuját, bement az épületbe, ahol az asszonyt az ágyon ülve találta egy férfi mellett, ezt meglátva azt feltételezte, hogy a két ember között szexuális kapcsolat létesült. A nőt ezért a vádlott a hajánál fogva a földre rántotta, többször megütötte és megrugdosta, s az asszony védelmére kelő férfit és a sértett édesanyját is bántalmazta. A vádlott, miután befejezte a nő bántalmazását, a sértettel és annak édesanyjával közösen az asszony otthonához ment. Az idősebb nő azonban – félve attól, hogy a vádlott folytatja a sértett ütlegelését – nem akarta beengedni az épületbe a férfit, aki ezért azt a kaput is berúgta. A sértett édesanyja rendőröket hívott, nekik azonban a bántalmazott nő azt mondta, nem történt semmi, nincs semmi baja. A járőrök mégis orvost hívtak, a sértett így került kórházba. Az asszony elvesztette eszméletét, életmentő koponyaműtétet hajtottak rajta végre, de a nő kómába került, majd tavaly július 30-án elhunyt. A szakértői vélemény szerint a sértett halálát a kemény koponyaburok alatti vérzés és tüdőgyulladás okozta, a nő halála összefüggésben állt a bántalmazásokkal. A vádlott a tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését, vallomása közben azonban rosszul lett, így korábbi nyilatkozatait olvasták fel. A férfi többször is azt mondta, nagyon megbánta a történteket. A per tanúk meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.