///

Egész éjszaka „öntevékenykedtek” a mórások + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE Móra Ferenc Kollégiumában az öntevékeny csoportok éjszakáján mutatták meg magukat azok az egyetemistákból szerveződött kisebb közösségek, akik a kultúra, a sport és rekreáció területén alkotnak, s csiszolják közösen testük, lelkük, szellemük.

„Azért tartom fontosnak ezt az öntevékeny csoportok éjszakáját, mert azzal együtt, hogy megmutatják magukat, jelzik a külvilág felé aktivitásukat, és azt is, mennyire igény van e közösségek létére. Szerintem szükség lenne egy egyetemi öntevékeny körök éjszakájára is, akkor látnánk csak igazán, milyen sok kis közösség hoz létre a kultúra különböző területén értékes dolgokat. Ezek az öntevékeny csoportok fontos részei az SZTE társadalmi életének, és sajnos az utóbbi időben kissé mostohán bánnak velük, már közel másfél éve, bürokratikus, adminisztratív okok miatt nem jutnak hozzá támogatásokhoz, míg 2010 előtt jelentős támogatásokra tudtak pályázni” – mondta el portálunknak az estről Kovács Attila kollégiumi nevelőtanár, aki a kollégium bizottságával együtt vett részt a szervezőmunkában.

no images were found

A kedd este mozgással kezdődött, kettlebell- és TRX-bemutatót tartott Pfeffer Árpád, aki maga is a kollégium lakója, képzett edző, és heti két órában szervez edzéseket – az izmokat a kollégiumi néptánccsoport is megmozgatta. A színjátszó kör a Beugróhoz hasonló rögtönzéses játékot adott elő, utána pedig a hastánccsoport lépett föl – a csinos lányokat többször is visszatapsolták. A magasföldszinten a Móra rádiójának működésébe tekinthettek be az érdeklődők – ők egyébként heti két órában sugároznak a kollégiumban műsort – zenefelismerő és kvízjátékon is részt vehettek a hallgatók. A kollégiumi stúdió programjai fél tíztől kezdődtek, filmrészlet- és filmzene-felismerésen mérhették össze tudásukat a fiatalok. Egész este nyitva volt a könyvtár, az emeleten kézművesek dolgoztak, akik még hajnal egykor is alkottak. A folyóirat-olvasóban a rajzkör tevékenykedett, a magasföldszinti fordulóban a helyi újság, a Móra Nyúz szerkesztőségi tagjaival lehetett találkozni. Az alagsorban a kollégiumi sakk-kör és a játszókör működött.

A szervezők a vidám hangulatú rendezvényből nem csak saját kollégiumukban, de összegyetemi szinten is hagyományt szeretnének teremteni, így szinte biztos, hogy jövőre is „előbújnak”, és ismét megmutatják magukat a nyilvánosságnak a mórások, kicsit másként, amolyan öntevékeny formában.

no images were found

Előző sztori

Elnyelte a Tisza a rakparti havat

Következő sztori

Thürmer: Európa újra válságban van + FOTÓK