Bulvár

Csaknem negyven határsértőt fogtak el Röszkénél

Csaknem negyven határsértőt fogtak el Röszkénél

2012. március 10., szombat
Csaknem negyven határsértőt fogtak el Röszkénél

Péntek délelőttől szombat reggelig harminckilenc határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén a rendőrök – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Tuczakov Szilvána

elmondta: pénteken a röszkei határátkelőhelyen két belépésre jelentkező kamionban röntgenberendezés segítségével fedeztek föl két-két, a raktérben megbúvó pakisztáni, illetve afgán állampolgárt. Utóbbiak egyike már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntetőeljárás indult. Éjfél előtt Röszke külterületén, a Tisza-töltésnél egy tizenegy tagú afgán csoportra figyeltek fel, két órával később pedig a falu belterületén a stabil hőkamera segítségével találtak egy szerbiai férfit, aki ugyancsak illegálisan tartózkodott az országban. Alig telt el tíz perc, amikor Újszegednél, a Tisza-töltésnél újabb tíz határsértőre bukkantak a járőrök. A nyolc török és két koszovói állampolgárságú férfi egyike beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, így vele szemben büntetőeljárás indult. Hajnali három órakor újabb nagyobb létszámú, tizenegy tagú csoporttal találkoztak a rendőrök Mórahalom külterületén, az 55-ös út mentén. Reggel pedig a kisváros belterületén, a buszállomásnál igazoltattak a járőrök két férfit, akikről kiderült, hogy koszovói állampolgárok, és illegálisan lépték át az országhatárt – közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.