Kultúra

Cigány tangó a Fókateleptől + VIDEÓ

Cigány tangó a Fókateleptől + VIDEÓ

2012. március 9., péntek
Cigány tangó a Fókateleptől + VIDEÓ

Az egyedi hangzású, rock és világzenei jegyeket felvonultató Fókatelep zenekar első klipjével jelentkezett 2012-ben. A Kaske című szám egy cigány tangó, amelyben líraiság és dráma együtt hömpölyög.

A Fókatelep energikus énekesnője,

Oláh Annamari

mellett

Balogh Gusztáv

is énekel a kocsmában játszódó klipben,

Farkas Róbert

pedig hegedűn és tangóharmónikán játszik, vendégszereplőként feltűnik

Frankie Látó

is a zenészek társaságában.

A zenekar

A Korai Öröm és colorStar zenészeiből álló zenekar és Oláh Annamária sokoldalú tehetségének a találkozása a Fókatelep, mely új minőséget hozott létre - rock alapokon nyugvó, sajátos stílusú világzenét, amelyben a magyar csujogatós találkozik a bolgár népdallal, a cigány tangó a sanzonnal, a latin ritmusok az afróval. A 2007-ben alakult Fókatelep első lemeze 2009 májusában jelent meg, a második albumuk pedig 2011-ben, Fokadelic címmel. Míg az első nagylemez elsősorban feldolgozásokra épült, az új lemez saját zene, saját szövegekkel jelentkezett. A tagok szívesen próbálták ki magukat új hangszereken, így hallhatunk citerát, buzukit, bendzsót és kalimbát is felcsendülni. A zenekarra továbbra is jellemző az izgalmas nemzetköziség, az új dalok a magyar mellett spanyol, roma, bolgár nyelveken csendülnek fel. Ez a sokféleség a zenekar sokszínű világlátását tükrözi, a dalok pedig összetéveszthetetlen, különleges egységgé forrnak össze a Fókatelep zenéjében. A Fókatelep, bár zeneileg több, látszólag egymástól távol álló stílusból is merít, (népdal, sanzon, metál, elektronika) egyik mellett sem kötelezi el magát, inkább ezek sajátos keveréke alakítja, határozza meg a sajátos „fóka-soundot”. http://www.youtube.com/watch?v=Uj-1_lao7ug

A zenekar tagjai:

Oláh Annamária (ének), Biljarszki Emil (billentyűs hangszerek), Csányi Viktor (dob), Jócsik János (ütős hangszerek), Somogyi Ferenc (basszusgitár), Szalay Péter (gitár). Elérhetőség és bővebb információ:

www.fokatelep.hu

,

www.facebook.com/fokatelep

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.