Gazdaság

Az EDF Démász az áramfogyasztás növekedésére számít a Dél-Alföldön

Az EDF Démász az áramfogyasztás növekedésére számít a Dél-Alföldön

2012. március 8., csütörtök
Az EDF Démász az áramfogyasztás növekedésére számít a Dél-Alföldön

Elsősorban az új nagyfogyasztóknak köszönhetően jelentős növekedés várható idén a villamosenergia-felhasználásban az 1,3 millió lakosú dél-magyarországi régióban a térség ellátásáért felelős EDF Démász várakozásai szerint.

Az energiaszolgáltató közleménye szerint ellátási területén az áramfogyasztás 2010-ben stagnált az előző évhez képest, míg 2011-ben a villamosenergia-fogyasztás 0,2 százalékkal bővült. A felhasználóknak szállított energia 2010-ben 3973, 2011-ben pedig 3982 gigawattóra volt. A villamosenergia-fogyasztás az idén már szignifikánsan emelkedik majd, amit a következő években is akár 2 százalék feletti növekedés követhet. Az idei évben a növekedés néhány új nagyfogyasztónak, így például a Mercedes új gyárának köszönhető, míg a lakossági fogyasztás továbbra is csökkenést mutathat. A következő években várhatóan a lakossági fogyasztáscsökkenés is megáll, illetve megfordul a trend, és ebben a szegmensben is növekedés várható. Annak érdekében, hogy a növekvő fogyasztási igényeket továbbra is a legmagasabb üzembiztonsági és környezetvédelmi elvárások figyelembevétele mellett elégíthesse ki, az EDF Démász 2011-ben több mint 3,5 milliárd forint értékben hajtott végre minőségjavító beruházásokat. A fejlesztések nagy része, mintegy 2,8 milliárd forint a kis- és középfeszültségű hálózatok felújítását, átépítését szolgálta, míg a nagyfeszültségű hálózatok és alállomások felújítására, illetve rekonstrukciós munkák elvégzésére 861 millió forintot költött a dél-magyarországi áramszolgáltató. A társaság az idén, várhatóan több mint 4,2 milliárd forintot fordít majd hasonló beruházásokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.