Közélet

Helyreállt a forgalom az 1-es villamos vonalán (FRISSÍTVE)

Helyreállt a forgalom az 1-es villamos vonalán (FRISSÍTVE)

2012. március 6., kedd
Helyreállt a forgalom az 1-es villamos vonalán (FRISSÍTVE)

A reggeli órákban áramszünet miatt nem jártak a villamosok a Nagyállomás és az Anna kúti szakaszon. A Boldogasszony sugárúton volt probléma az áramszolgáltatással, az SZKT tíz órára elhárította a problémát, ismét villamosok közlekednek villamospótló helyett.

Az érintett villamosszakaszon villamospótló autóbuszok szállították az utasokat. A hiba az SZKT saját elektromos hálózatán belül volt, amit a cég munkatársai 10 órára elhárítottak. Ismét a szokásos menetrend szerint közlekedik az 1-es és a 2-es villamos. Az SZKT sajtóközleménye szerint a problémát a Zrínyi utcai áramátalakító vezérlő berendezésének meghibásodása okozta. A közleményt alább változatlanul közöljük. Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a mai napon, 2012. március 6-án a reggeli és délelőtti órákban tapasztalt forgalmi zavarokat keltő elektromos áramellátási problémánkat a Zrínyi utcai áramátalakító vezérlő berendezésének meghibásodása okozta. A probléma megszűntetése garanciális hibajavításként zajlott, a rendszer kivitelezőjének bevonásával. A meghibásodás a trolibusz vonalak, valamint a 3-as, 3F-es és 4-es villamosvonalak üzemszerű működését nem akadályozta, azonban a Boldogasszony sugárúti villamos szakaszon az 1-es és 2-es villamosok nem tudtak közlekedni, így az Anna-kút – Szeged Pályaudvar közötti szakaszon villamospótló autóbuszok forgalomba állítására volt szükség. A hiba elhárítása délelőtt 10 órára megtörtént, ezután a menetrendszerű forgalom helyreállt. Köszönjük utasaink türelmét és megértését. Szegedi Közlekedési Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.