Közélet

A víz lett az úr a Szőke Tiszán + FOTÓK, VIDEÓ

A víz lett az úr a Szőke Tiszán + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 26., hétfő
A víz lett az úr a Szőke Tiszán + FOTÓK, VIDEÓ

A Tisza lassan ellepi a hajót

Az elmúlt időszak sikertelen mentési kísérletét követően a Tisza emelkedő vízszintje lassan elborítja a tápéi jachtkikötőben elsüllyedt hajót. Egyre kevesebb a remény, hogy bármi megmenthető lesz a jobb sorsra érdemes, muzeális hajómatuzsálemből.

A tápéi jachtkikötőben tapasztaltak alapján jól látható, hogy a természet lassan, de biztosan bevégzi azt, amit az elmúlt évtizedek hanyagsága és a közömbössége elkezdett. A hajó immár a fő fedélzet feletti fedélzet szintjéig vízben áll. A felvételekből az is kiderül, hogy a hajón az elárasztástól független további károk is keletkeznek: a hajó mellé állított bárka „lekaszálta” a jobb oldali navigációs hidat. A beltéri fa részeknek – amelyek ki tudja milyen szerencsének köszönhetően – még a diszkóhajó-korszakot is épségben átvészelték, ezzel valószínűleg vége, de a víz jelenléte a fém alkatrészek – korlátok, a gőzgép – számára is komoly igénybevételt jelent. A hónap végéig azonban még további fél méteres vízszintemelkedést várható... http://www.youtube.com/watch?v=9bmLB2fXXNQ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.