Közélet

Kóstoljon újra a szegedi toros fesztivál ízeibe + VIDEÓ

Kóstoljon újra a szegedi toros fesztivál ízeibe + VIDEÓ

2012. március 11., vasárnap
Kóstoljon újra a szegedi toros fesztivál ízeibe + VIDEÓ

Tradicionális disznótoros ételeket és különleges pálinkákat lehetett kóstolgatni március első négy napján a Széchenyi téren. Ezúttal is hirdettek böllérversenyt, családok és baráti társaságok pedig töltött káposztát főzhettek a belváros szívében.

"Az idén harmadszor rendezték meg a disznótoros fesztivált Szegeden. Pécsen és Székesfehérváron rendeztünk még hasonlót, összességében sikeres, érdeklődésre számot tartó a rendezvény"- mondta

Szilágyi István

, a Tisza EXPO Kft. vezetője. Mint mondta, a rendezvény fő célja, hogy az urbánus közönséget megismertessék a népi hagyományokkal - azzal az ízvilággal, melyből szüleink, nagyszüleink is táplálkoztak. A hagyományos étrend mellett a hangulatot népzenével teremtették meg. "Valahol a génjeinkbe benne vannak ezek a hagyományok, hisz mi magyar emberek a régi hagyományainkra építjük szokásainkat" - tette hozzá. Az ország minden részéből érkeztek őstermelők, magángazdálkodók és kistermelők, így mindenki kedvére válogathatott a jobbnál jobb falatok között. A Telin TV körbejárta a Széchenyi teret, megízlelte a szekszárdi kadarkát, mangalicakolbászt, a finomságok mellett pedig a fesztivál hangulatába is belekóstolt.

Idézze fel a fesztivál hangulatát a Telin TV III. Toros és Pálinkafesztiválon készített körképével (Szegedi Panoráma, 2012. március 9.)!

http://www.youtube.com/watch?v=0b0W2TjM9K0&list=UUZbymfkMQWfoGHPLq56ttLw&index=2&feature=plcp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.