Bulvár

A plébánosra hivatkozva fosztották ki a nénit

A plébánosra hivatkozva fosztották ki a nénit

2012. március 6., kedd
A plébánosra hivatkozva fosztották ki a nénit

Lakossági bejelentés alapján értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság Újszegedi Rendőrőrsének körzeti megbízottai két férfit, akik egy csellel egy idős szőregi asszony pénzét szedték el - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Hétfőn délelőtt hívta egy helyi lakos az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottját, hogy egy általa ismert idős asszonynál megint ott van egy gyanús alak. A helyszínre érkező körzeti megbízottak meghallgatták a 86 éves magányosan élő nénit, aki elmondta a rendőröknek, hogy múlt héten pénteken kereste fel őt először a két férfi. Azt hazudták, hogy a plébános kérésére Bécsből hoztak neki segélyadományt, de az útiköltséget ki kell fizetnie. A néni ekkor 40 ezer forintot át is adott a csalóknak, akik kijelentették, hogy az általuk leszállított takaróért, kés- és edénykészletért ez nem elég, ezért majd még visszamennek hozzá. Hétfőn újra meg is jelentek és közölték a nénivel, hogy vegyen ki még pénzt a bankból. El is vitték a pénzintézetbe, ahol a sértett több százezer forintot leemelt a számlájáról. Amikor visszaült az autóba, az egyik férfi kihasználva az asszony védekezésre képtelen állapotát, kivette a zsebéből a borítékot, majd csak üresen tette azt vissza. A körzeti megbízottak a fentiek alapján előállították a házban lévő 53 éves férfit, míg társát, egy 34 éves budapesti lakost egy közeli kocsmában találták meg, miközben a bűncselekményből származó pénzt egy játékautomatába dobálta. Ellenük védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően a rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.