Közélet

A magyar pártokra való szavazásra buzdít az LMP a Felvidéken

A magyar pártokra való szavazásra buzdít az LMP a Felvidéken

2012. március 8., csütörtök
A magyar pártokra való szavazásra buzdít az LMP a Felvidéken

Az LMP véleménye szerint a felvidéki magyarság szempontjából kulcsfontosságú országgyűlési választást tartanak március 10-én Szlovákiában, ezért a Lehet Más a Politika arra kér minden ott élő magyart, hogy menjen el és szavazzon a két magyar párt valamelyikére.

Dorosz Dávid

az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében óriásinak nevezi a tétet. Szavai szerint a résztvevőknek szavazatukkal nem csak véleményt kell mondaniuk a Radicova-kormány teljesítményéről, hanem "meg kell fékezniük azokat a pártokat, politikusokat, akik a kirekesztés, a békétlenség, az ósdi nacionalizmus hangzatos szólamaival jönnek elő és járatják le szülőföldjüket, Szlovákiát". A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a felvidéki magyarság két magyar lehetőség között is választhat, mert a Magyar Koalíció Pártja és a Most-Híd párt is indul a parlamenti helyekért. A szövegben az LMP nevében arra kéri "felvidéki honfitársainkat, hogy menjenek el szavazni március 10-én és a szavazófülkében gondoljanak azokra a magyarokra is, akik magyar állampolgárságuk felvállalása miatt már nem szavazhatnak", majd voksukat adják e két magyar párt valamelyikére. Az elkövetkező négy évükről, saját sorsuk és a felvidéki magyarság sorsának alakulásáról is döntenek - jelenti ki Dorosz Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.