Közélet

A Gutenberg utca után a Dugonics teret is a SADE újíthatja fel

A Gutenberg utca után a Dugonics teret is a SADE újíthatja fel

2012. március 8., csütörtök
A Gutenberg utca után a Dugonics teret is a SADE újíthatja fel

Eredményt hirdettek a Biopolisz terv második ütemének, a Dugonics tér rekonstrukciójának közbeszerzésével kapcsolatban. A beruházást a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. nyerte el a közbeszerzési pályázaton.

A közbeszerzési eljárást a Szeged Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja nevű projekt második ütemének, a Dugonics tér és környékének rekonstrukciójára írták ki. Információink szerint öt ajánlat érkezet, melyből egyet az eljárás során kizártak a versenyből. A négy pályázó közül a bíráló bizottság végül a SADE ajánlatát választotta, a cég bruttó 924 millió forintért vállalt el a terület rekonstrukcióját. Úgy tudjuk, hogy a második helyezett KÉSZ Építő Zrt. ajánlatánál mindössze csak néhány millióval adott meg kevesebb pályázati összeget a nyertes. Információink szerint március 18-ig van lehetősége a pályázatban részt vevő cégeknek jogorvoslattal élni a döntéssel szemben. A főként közműépítéssel foglalkozó SADE Magyarország Mélyépítő Kft. végezte a Gutenberg utca felújítását még 2010-ben. Emlékezetes, hogy az átadott burkolat az autós forgalomtól megsüllyedt, két hónap alatt nyomvályú keletkezett az utcán,

a hibát végül 2011 nyarára kijavították

. Információink szerint a tervező, a műszaki ellenőr és a kivitelező közösen, százalékos arányban meghatározott módon „osztozott” a felelősségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.