Sport

Vízilabda: vasárnap az évtized meccse következik

Vízilabda: vasárnap az évtized meccse következik

2012. február 24., péntek
Vízilabda: vasárnap az évtized meccse következik

Vasárnap sorsdöntő összecsapást vív a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában a címvédő Partizan Beograd ellen. Vincze Balázs együttese győzelmével sporttörténelmi tettet hajthat végre.

Trafalgar, Jütland, Midway. A történelem leghíresebb, sorsdöntő tengeri ütközetei. Saját történetének hasonlóan fontos és sorsdöntő vízi csatájára készül az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek utolsó körében az újszegedi sportuszodában. A címvédő Partizan Beograd elleni vasárnapi összecsapás kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtök kora délután a Kárász utcai Corso Caféban

Vincze Balázs

vezetőedző,

Juhász György

technikai igazgató és

Kiss Csaba

, a csapat korábbi Európa-bajnok játékosa.

Online

A Szeged Beton és a Partizan Beograd közötti "évtized mérkőzéséről" a SZEGEDma.hu folyamatosan frissülő, élő, szöveges online tudósításban számol be vasárnap 16 órától! Szurkoljunk együtt a történelmi hazai győzelemért!

"Az idei magyarkupa-győzelemnél, illetve az OB I-ben, és a BL-csoportban elfoglalt vezető pozíciónál aligha van jelentősebb tényező, ami önbizalmat adhatna a csapatnak a vasárnapi derbihez" - kezdte a tájékoztatót a gárda sikeredzője. A felkészülés kapcsán Vincze Balázs közölte, videón kielemezték az ellenfél Eger elleni hazai, és Vasas elleni belgrádi összecsapását, valamint az elmúlt hetek bajnoki, és BL-találkozóit, továbbá szombat délelőtt visszanézik az őszi belgrádi összecsapást is. A Debrecen elleni bajnoki találkozó pótlásának időpontját is ennek szellemében határozta meg a csapat, s a mester elmondása szerint jól sikerült a hangolás. "Ha el tudjuk kapni a mérkőzés elejét, ahogy a Debrecen ellen, akkor jó esélyünk lesz legyőzni a világ legjobbjaként számon tartott Partizant" - tette hozzá. "Nem csak magunkért kell győznünk, és továbbjutnunk, hanem a magyar vízilabdáért is, hiszen most, az olimpia évében a győzelmünk két magyar csapat továbbjutását jelentheti a BL legjobb nyolc csapata közé" - emelte ki a tréner a találkozó távlati fontosságát. "Ez nem futball, hogy a döntetlen is elég, győzni akarunk! A saját kezünkben van a sorsunk, nem kell másik eredményt néznünk. Egyszerű a képlet: ha győzünk továbbjutunk, ha kikapunk kiesünk" - összegezte a szerbek elleni csata tétjét a Beton Európa-bajnok balkezes pólósa, Kiss Csaba, hozzátéve: "Nem nekünk van nagyobb vesztenivalónk, a tét a BL-címvédőre nehezedik jobban. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, s reméljük, hogy sokan kijönnek szurkolni a szegedi sikerért, hogy a csapat és a drukkerek ezen a találkozón is megtalálják az összhangot a közös diadalért." "Az évtized meccse lesz" - jelentette ki a csapat technikai igazgatója. Mint Juhász Györgytől megtudtuk, a csütörtöki Debrecen elleni mérkőzés előtt már több, mint száz jegy elkelt elővételben a BL-ütközetre, s óriási az érdeklődés a derbi iránt mind a szurkolók, mind a sajtó részéről. Előbbiekkel kapcsolatban megtudtuk, a szerb szövetség részére 40, az ellenfél csapatának vezetése és a játékosok hozzátartozói részére 20 jegyet biztosított a Szeged Beton, az országos sajtó kiemelt figyelmét is élvező mérkőzésre. Kihangsúlyozta, megerősített biztonsági szolgálat lesz jelen a rendezvényen, beléptetésnél ruházatátvizsgálásra is sor. A csoportosan érkező vendégszurkolókat a Garzonház felőli bejáratnál fogják bejuttatni a sátor alá, míg a hazai (és egyénileg érkező vendég)drukkerek a sportcsarnok felőli főbejáraton léphetnek be hasonló biztonsági óvintézkedések mellett. S hogy mire számíthatunk az évtized meccsén vasárnap 16 órától? Egy biztos: forrni fog a víz, izzani a levegő a gigászok csatájában, s reméljük, a Szeged Beton aranybetűkkel írja be ezt a napot saját története és a sporttörténelem nagykönyvébe. A találkozóra 1000 forintét lehet belépőt váltani, az ingyenes belépés ezúttal csak 6 éven aluli gyermekek részére lehetséges. Pénztár 13 órakor nyit, a szurkolók 14.30-tól léphetnek be az uszodába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.