Sport

Vízilabda: Fradi elleni csata vezeti fel Eger ostromát

Vízilabda: Fradi elleni csata vezeti fel Eger ostromát

2012. február 17., péntek
Vízilabda: Fradi elleni csata vezeti fel Eger ostromát

Dupla forduló következik a férfi vízilabda OB I küzdelmeiben, az A-Híd Szeged Beton VE együttese szombaton az FTC-t fogadja, majd vasárnap Egerben száll vízbe.

A két hétvégi bajnoki közül kétségtelenül a 7. helyen álló Ferencváros elleni hazai derbi a könnyebb összecsapás, hiszen Vincze Balázs magyarkupa-győztes alakulata mind a kupaküzdelmek során, mind a bajnokságban simán verte az idei szezonra meggyengült zöld-fehéreket. Az OB I őszi idegenbeli találkozóján 13-3-as szegedi diadal született úgy, hogy a Fradi a mérkőzés első 26 percében képtelen volt gólt lőni a parádésan, bombaformában játszó Betonnak, miközben Molnár Tamásék 11 találatot jegyezhettek. Tavasszal eddig egyelőre két meccset játszott a szegedi alakulat, a Szolnok ellen itthon 6-6 lett a bajnoki, míg az Egert idegenben 10-9-re verték egy valódi BL-rangadón.

Online

Az A-Híd Szeged Beton VE - FTC férfi vízilabda OB I-es találkozót a SZEGEDma.hu szombaton 18 órától folyamatosan frissülő, szöveges online tudósítás formájában közvetíti. Szurkoljanak velünk a szegedi sikerért!

Épp

Gerendás György

együttese lesz a másik ellenfél, mellyel szemben ismét nagy csatát kell vívnia Baksa Lászlóéknak vasárnap este. Az őszi hazai találkozókon a Vincze-legénység diadalmaskodott a nemzetközi sorozatban 6-3, a hazaiban 7-5 arányban. Az előjelek tehát jók, azonban nehéz rangadóra kell számítani a Bitskey-uszodában. "Remélem, hogy egy látványos, jó mérkőzést fogunk játszani a Fradival itthon, s bízom benne, ez jó felkészülési lehetőség lesz a vasárnapi, Eger elleni idegenbeli mérkőzésre. Nagyon fontos meccs lesz, elsősorban nem a bajnokság végkimenetele, hanem az alapszakasz végeredménye szempontjából. Jó ómen, hogy Gerendás György alakulata elleni mindhárom meccsünket megnyertük a szezonban, de abból nem lehet kiindulni, hogy tárt karokkal várnak ránk, s nyugodt szívvel adják át a három pontot" - mondta el portálunknak Vincze Balázs vezetőedző. "Nálunk mindenki egészséges, így teljes csapattal tudunk készülni. Várjuk nagyon ezt a nehéz meccset, de már előre tekintünk a következő hétvégi feladatokra is, amikor a Partizan Beogradot fogajuk a Bajnokok Ligája utolsó csoportmeccsén" - tette hozzá a tréner, utalva a február 26-i derbire. A Szeged Beton jelenleg második a tabellán az egriek mögött, azonban a Debrecen elleni elmaradt mérkőzés miatt (pótlás február 23-án este 18 órától Újszegeden) meccshátrányban van a bajnoki címvédővel szemben. A Ferencváros elleni hazai mérkőzést szombaton rendezik 18 órától az újszegedi sportcsarnokban, míg Eger újabb ostromára vasárnap kerül sor, ugyancsak 18 órától a hevesi megyeszékhelyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.