Sport

Világkupára készülnek a szegedi búvárúszók

Világkupára készülnek a szegedi búvárúszók

2012. február 21., kedd
Világkupára készülnek a szegedi búvárúszók

A Muréna Szeged Úszó- és Búvárklub számára is megkezdődik a 2012-es versenyidény. A hétvégén Egerben rendezik meg a világkupa fordulót, amelyen a Tisza-parti klub népes csapattal képviselteti magát.

Kanyó Dénes

vezetőedző elmondta, hogy a teljes magyar válogatott mellett népes nemzetközi mezőny jön össze a Heves megyei székhelyen, közel 20 ország képviselteti majd magát. A felnőttek között

Debreczeni Hajnalka

(3 szám: 100 m, 400 m, 800 m búvár),

Dimák Dávid

(3 szám: 100 m, 400 m, 800 m felszín), Kanyó Dénes (3 szám: 100 m, 200 m, 400 m felszín) veszi fel a küzdelmet. A fiataloknál

Ladányi Réka, Gruber Kornél

és

Kosara Géza

csatázik a nemzetközi mezőnyben. "Jól sikerült a felkészülésünk, egyedül Debreczeni Hajnalka betegeskedik, a többiek rendben vannak. Fontos állomás következik, ezen az egri vk-n már kvalifikációt lehet szerezni a jövő évi kolumbiai világjátékokra, így nagyon bízom benne, hogy eredményesen, és jól szerepelünk majd. Számomra különleges lesz a verseny, hiszen nem a megszokott számokban indulok, úgy gondoltam, hogy belekóstolók a riválisok számaiba" – nyilatkozta a kétszeres világbajnok, világcsúcstartó Kanyó Dénes. A verseny szombaton és vasárnap zajlik az egri Bitskey uszodában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.