Sport

Tenisz: Kellner kikapott, Fucsovics nyert + FOTÓK

Tenisz: Kellner kikapott, Fucsovics nyert + FOTÓK

2012. február 10., péntek
Tenisz: Kellner kikapott, Fucsovics nyert + FOTÓK

Két maratoni csatában egy győzelem, egy vereség a magyar-ír tenisz Davis Kupa-párharc mérlege az egyesek után. Kellner Ádám kikapott, Fucsovics Márton - helyt-helyt parádés játékkal - nyert.

Kellner - McGee 2-3 (6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (7), 4-6)

Mivel

Louk Sorensen

a bemelegítés során megsérült, ezért már az első egyes előtt változtatnia kellett

Garry Cahill

kapitánynak. A beugró

James McGee

nem kezdett megilletődötten, azonnal egy ászt ütött, majd magabiztosan hozta adogatását, Kellner azonban breaklabdáról egyenlített. Mindketten felváltva hozták ezután szerváikat 3-3-ig, ám ekkor a magyar teniszező elnyerte McGee adogatását, majd a sajátját is magabiztosan fordítva 5-3-ra. Az ír fiú ezután szépített és már két breaklabdája is volt, ám a világranglistán jelenleg 291. helyen álló Kellner fordítani tudott, és 6-4-re nyerte a szettet (1-0) - joggal tapsolhatott az 500 fős publikum. McGee hibátlanul kezdte a második szettet, majd mindketten hozták adogatásaikat - az ír nagyon könnyed játékkal a sajátjait, ám Kellnernek is volt egy hibátlan játéka - 3-3-ig. Ezután a sajátja mellett McGee elnyerte Kellner adogatását is, majd ismét simán hozta a magáét, 6-3, ezzel kiegyenlített Írország (1-1).

A harmadik felvonásban ugyancsak kiegyenlítetten zajlott a játék, felváltva nyerték adogatásaikat a felek, majd 4-4-nél McGee elnyerte Kellner adogatását, aztán a sajátját is behúzva 6-4-re hozta a szettet, megfordította a mérkőzés állását Írország javára (1-2). A folytatásban - miközben mind több, heves nézőtéri reakciót váltottak ki a játékvezetői ítéletek - továbbra is hozta játékát mindkét versenyző. 2-2-nél egy korábbi vitatható ítélet miatt felpaprikázott Kellner briliáns megoldásokkal nyerte adogatását, a továbbiakban azonban a kiélezett küzdelemben maradt - McGeenek ismét akadt breaklehetősége - a megszokott minta, egészen 6-6-ig. A tie-brekben mindkét fél többször is elnyerte a másik szerváját, Kellner három pont előnyre is szert tett, ám McGee innen is fel tudott jönni. A hihetetlenül izgalmas csatát végül a magyar versenyző nyerte 9-7-re, így a szettet 7-6-ra, amivel kiegyenlített (2-2). A döntő szettben 2-2-nél Kellner megszerezte McGee adogatását, ám sajnos fordítva is ugyanez történt. 3-3 után már érezhetően fáradt a magyar versenyző, egyre inkább a saját szerváira koncentrált, miközben ellenfele, úgy tűnt, remekül bírja erővel. Ez ki is jött a végére, a játszmát 6-4-re McGee nyerte, s maratoni, majd' négyórás csatában elért 3-2-es győzelme az ír válogatottat hozta előnybe.

Fucsovics - Niland 3-2 (7-6 (4), 6-4, 6-7 (4), 2-6, 6-2)

Három ászértékű szervával kezdett Fucsovics Márton Conor Niland ellen az est második egyesében, majd hozta adogatójátékát, ahogyan ellenfele is, amikor rá került a sor. A folytatásban egyikük sem rontotta adógatójátékát, jóllehet Nilandnak 2-2-nél volt breaklabdája, de nem tudta kihasználni. Fucsovics bombasztikus szerváival - jóllehet elsőre gyakran rontott - továbbra is hozta szerváit. Tie-breakig fajult a szett, melyben már 5-0-ra is vezetett a magyar fiú - végül 7-4-gyel húzta be a győzelmet. A folytatásban az ír nyerte első két játékát, míg 20 éves reménységünk ismét két ászt és két ászértékű labdát adott ellenfelének. Aztán a sajátja után Niland adogatását is elnyerve átvette a vezetést Fucsovics, ám ellenfele nagy küzdelemben ki tudott egyenlíteni. Marci remek returnjeivel többször is megkeserítette riválisa életét, így ismét nyerte annak adogatását a 9. játszmában, majd sajátját is egy hanyagul elegáns szettlabdával, a 6-4 pedig azt jelentette, hogy 2-0-ra vezet az ellenél első számú ászával szemben. A harmadik szettben sorra hozták adogatásaikat a szemben álló felek, a hazai versenyző ismét simán hozta szerváit, majd 6-6-nál tie-break következett ismét, ahol hamar előnyre tett szert az ír legény, melyet 7-4-re megnyert, ezzel 7-6-ra hozta a játékrészt, 2-1-re szépítve a mérkőzés állásán. Gyors breakkel indított a negyedik szettben Niland, Fucsovics pedig sorra hibásan ütött, így saját adogatását is gond nélkül hozta az ír. Saját game-je után Nilandéban is új erőre kapott a magyar fiú, azonban nem sikerült visszalopni a breaket. Sőt, Niland elnyerte Fucsovicsét is, így a párharc során eddig nem látott három, majd adogatása után négyjátékos különbségre tette szert. A tie-breaket követően az elsősorban fejben elfáradt Fucsovics ugyan még tudott szépíteni, a szett így is sima 6-2-vel lett Nilandé (2-2). Aztán a döntő szettben megtáltosodott Fucsovics: az első három játék az övé volt, parádés megmozdulások sorát vonultatva fel első két szettbeli teniszét idézte. Ezután mindketten hozták adogatójátékukat, végül a 8. játékban Marci elnyerte ellenfele adogatását, és ezzel az éjszakába nyúló mérkőzést is 3-2-re, összesítésben kiegyenlítve a magyar-ír Davis Kupa-párharcot. Folytatás szombaton 14 órától, előtte már 13 órától Szeged Beton - Szolnoki Dózsa OB I-es vízipólómeccs - mi kell egyéb egy remek szombathoz? Tartsanak velünk!

Férfi tenisz Davis Kupa, Euro-Afrikai Zóna II. csoport, 1. nap:

Magyarország - Írország 1-1 Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Kellner Ádám - James McGee 2-3 (6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (7), 4-6)Fucsovics Márton - Conor Niland 3-2 (7-6 (4), 6-4, 6-7 (4), 2-6, 6-2) Kellner Ádám: "Remek mérkőzést játszottunk McGee-vel, igazán élvezetes, végletekig kiélezett csata volt. Az fáj egyedül, hogy nem tudtam nyerni, így most hátrányban vagyunk. Köszönöm a közönségnek a fantasztikus szurkolást!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.