Sport

Tenisz: vezet Magyarország a páros után (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Tenisz: vezet Magyarország a páros után (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. február 11., szombat
Tenisz: vezet Magyarország a páros után (FRISSÍTVE) + FOTÓK

A szombati páros mérkőzésen a Kellner Ádám, Balázs Attila páros kiváló játékkal 3-1 arányban felülkerekedett ellenfelén, ezzel előnyre tett szert a magyar-ír tenisz Davis Kupa-párharcban a magyar válogatott.

Kellner-Balázs – McGee-Barry 3-1 (7-6 (6), 6-7 (2), 6-2, 7-6 (6))

Szombaton is volt változás a csapatösszetételben, ezúttal

Hornok Miklós

kapitány döntött úgy, hogy a pénteki éjszakába nyúló második egyes után pihenteti az eredetileg a párosba is nevezett

Fucsovics Mártont

, aki helyett

Kellner Ádám

állt

Balázs Attila

mellé a

Sam Barry, James McGee

párossal szemben. Az Euro-Afrikai zóna II. csoportjában rendezett Magyarország - Írország tenisz Davis Kupa-mérkőzés páros csatájának első játszmájában az írek kezdtek, felváltva hozta mindkét oldal az adogatásait. Balázs Attila remek szervái és játéka benn a hálónál sem volt elég ahhoz hogy az egyetlen breaklabdáját kihasználja a magyar pár 2-2-nél, ám végül a tie-breakben 8-6-ra felülkerekedve 7-6-tal megszerezték a vezetést. Hasonlóan zajlott a második szett is, egészen a 10. játékig, amikor is break- és szettlabdája volt a mieinknek, de nem tudtak élni vele. 5-5 után egy szemkápráztató labdamenet végén Balázs kiváló tenyerese jelentette a magyar vezetést, ám hozták adogatójátékukat az írek - újabb tie-break következett. 4-0-ra elhúztak Barryék s többek között McGee két kegyetlen lecsapásával végül simán nyertek 7-2-re, így kiegyenlítve az állást. A harmadik játszmában parádés játékkal nyerte el a magyar páros az írek adogatását, majd nagy küzdelemben a sajátját is hozni tudta, így 2-0-ra húztak el Kellnerék. 4-2-ig mindkét csapat elnyerte saját adogatásait, majd a 7. játékban Kellner Ádám remek ütései révén ismét breakeltek a magyarok, saját szerválási jogukat is érvényesítve pedig 6-2-re hozták a szettet - ismét mi vezettünk. A negyedik szettben senki nem akarta elrontani saját adogatását, kilenc játékon át fej-fej mellett haladt a két páros, a pazar labdamenetekben nem szűkölködő 10. game magyar sikerrel zárult. Érett az újabb tie-break és így is történt, miután az írek is, Balázsék is hozták szerváikat. A rövidítésben 3-6-ról álltak fel a magyarok, majd egy fantasztikus labdamenet és Balázs lecsapása után meccslabdájuk is volt, melyet egy elképesztő röptepárbaj után ugyancsak Balázs adott vissza, s a hálón megpattanó labdára már nem ért vissza McGee, így 3-1-re nyertek a mieink, s ezzel Magyarország 2-1-re átvette a vezetést a párharc 2. játéknapján.

Férfi tenisz Davis Kupa, Euro-Afrikai Zóna II. csoport, 2. nap:

Magyarország – Írország 2-1

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző.

Kellner-Balázs – McGee-Barry 2-1 (7-6 (6), 6-7 (2), 6-2, 7-6 (6))

Hornok Miklós:

"Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, bejött amire játszottunk, Ádám erős returnjei, Balázs kiváló szervái és játéka a hálónál a mi javunkra döntött."

Balázs Attila:

"Előzetesen úgy éreztem, hogy inkább mi vagyunk az esélyesebbek, egy picit több a Davis Kupa-rutinunk is, de elképesztően nehéz ellenfél volt az ír páros. Győzelmünkkel óriási előnyre tettünk szert, 2-1-es vezetésünk miatt úgy érzem 80% az esélyünk a végső győzelemre. Mivel Fucsovics Márton ma pihent holnap biztosan játszik, Kellner Ádámban azonban benne van kilenc szett. Ma este beszéljük meg, ki játssza holnap a másik egyest, ha a kapitány nekem szavaz bizalmat örömmel vállalom."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.