Sport

Tenisz: Balázs-parádéval győzelem az írek ellen + FOTÓK

Tenisz: Balázs-parádéval győzelem az írek ellen + FOTÓK

2012. február 12., vasárnap
Tenisz: Balázs-parádéval győzelem az írek ellen + FOTÓK

A vasárnapi két egyesből az elsőt megnyerte Balázs Attila Conor Nilanddel szemben, ezzel a magyar Davis Kupa-válogatott legyőzte az íreket az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában, az újszegedi sportcsarnokban.

Mivel a vasárnapi első egyesre kisorsolt

Kellner Ádám

a szombati párossal már 9 szettet játszott, így

Hornok Miklós

kapitány úgy döntött, pihenteti első számú játékosát, ezzel a párosjátékban remekelő

Balázs Attila

kapott lehetőséget

Conor Niland

ellen.

Balázs Attila – Conor Niland 3-0 (6-1, 6-2, 6-1)

Az első szettben villámrajtot vett a magyar fiú, saját játéka után Nilandét is elnyerte, majd ismét hozta szerváját, elhúzva 3-0-ra. Sőt, Niland sikeres adogatását követően a saját játékában egészen látványosan és taktikusan játszotta ki ellenfelét, majd annak újabb adogatását elnyerve közel került a szett megnyeréséhez, ami be is következett a 7. játékban. A második játszmában 2-2-ig fej-fej mellett haladt a két fiú, majd az 5. játékban Balázs breaklabdájánál Niland kettős hibát ütött. Ezután hibátlan adogatást produkált a 23 éves magyar tehetség, majd újabb breaklabdáját is értékesítette. Nilandet ezután ápolni kellett, majd hosszú labdameneteket követően, nagy csatában Balázs 6-2-vel behúzta a szettet. A győzelem küszöbén álló Balázs Attila aztán a harmadik szettben az ír adogatását a találkozó során immár ötödször nyerve el szerzett előnyt, majd sajátját is hozva 2-0-ás előnyre tett szert. Mindketten jól adogattak ezután, majd az 5. játékban ismét jött a break, karnyújtásnyira hozva a magyar győzelmet. Ami nem is váratott sokat magára, a magyar versenyző 5-1-nél Niland adogatásánál két break-, szett- és meccslabdára tett szert, melyből a másodikat kegyetlenül le is csapva 6-1-re nyerte a szettet, ezzel 3-0-ra a 80 percig tartó mérkőzést, s a magyar csapat számára 3-1-re a párharcot. Perceken át tartott a magyar csapat sikerének zúgó vastaps. Időközben az is kiderült, hogy a lett-egyiptomi párviadalt Lettország nyerte 3-2-re, így április 6-8. között Magyarország - Lettország mérkőzésre kerül sor itthon az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjában.

Fucsovics Márton - Sam Barry 1-2 (6-4, 3-6, 2-6)

4-4-ig felváltva megnyerték saját adogatásaikat a felek, majd a 9. játékban Fucsovics breaklabdát szerzett és át is vette a vezetést. Adogatását ezután simán nyerve 6-4-re hozta az első játszmát a két nyert szettig tartó ütközetben. A második játszmában Barry 2-1-es vezetésénél elnyerte Fucsovics adogatójátékát, majd sajátját is magabiztosan hozta. Ezután felváltva hozták játékukat, aminek a végén a 6-3-nak az ír örülhetett. A döntő szett 5. játékában nyerte el Fucsovics adogatását Barry, majd a sajátját is hozva 4-2-es vezetésre tett szert. Ezután nagy csatában újabb break következett az ír javára, majd két meccslabdájából már az elsőt értékesítve megnyerte a találkozót, ezzel 3-2-re alakítva a párharcot.

Férfi tenisz Davis Kupa, Euro-Afrikai Zóna II. csoport, 3. nap:

Magyarország – Írország 3-2

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző.

Balázs Attila – Conor Niland 3-0 (6-1, 6-2, 6-1)

Fucsovics Márton - Sam Barry 1-2 (6-4, 3-6, 2-6)

Balázs Attila:

"Szinte minden zökkenőmentesen ment, ritka egy Davis Kupa-mérkőzésen, hogy az elejétől a végéig ilyen simán menjen a játék. Nagyon felkészültem erre a meccsre, nagyon akartam nyerni, és szinte minden összejött."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.