Közélet

Szijjártó: Tabajdi állítása szemenszedett hazugság

Szijjártó: Tabajdi állítása szemenszedett hazugság

2012. február 15., szerda
Szijjártó: Tabajdi állítása szemenszedett hazugság

A miniszterelnök szóvivője szerint Tabajdi Csaba újra átlépte a Rubicont: szemenszedett hazugsággal rágalmazza a magyar miniszterelnököt, amikor azt állítja, hogy a magyar Országgyűlés csak azután kapta meg az új európai szerződést, miután Orbán Viktor már aláírta azt.

Azok után, hogy a magyar szocialista európai parlamenti képviselők hónapok óta tüzelik a Magyarország elleni politikai alapú támadást, szerdán "nem átallotta egy szemenszedett hazugsággal rágalmazni a magyar miniszterelnököt" - közölte Szijjártó Péter az MTI-vel. A szóvivő közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az új európai szerződést még senki nem írta alá, arra az Európai Tanács március 1-2-i, brüsszeli csúcstalálkozóján kerül sor. "Ha ezt

Tabajdi Csaba

nem tudta, akkor alkalmatlan EP-képviselőnek, ha pedig tudta és szándékosan hazudott, akkor méltatlan is" - közölte

Szijjártó Péter

. Tabajdi Csaba szerdán azt közölte:

Orbán Viktor

az EU állam- és kormányfőinek decemberi csúcstalálkozóján azt mondta, azért nem tud végleges döntést hozni a paktumról, mert erre csak az Országgyűléstől kaphat felhatalmazást. "Később azonban kiderült, hogy ez csak üres magyarázkodás volt a miniszterelnök tétova viselkedésére. Az Országgyűlés plénuma ugyanis csak azután vitatta meg a szerződést, hogy azt Orbán már aláírta."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.