Közélet

Hóvihar söpört végig Szegeden szerda este

Hóvihar söpört végig Szegeden szerda este

2012. február 15., szerda
Hóvihar söpört végig Szegeden szerda este

Szitáló, lassú havazás pótolta szerda délután az elmúlt napokban olvadásnak indult hóréteget Szegeden, este fél hét után egy kisebb hóvihar is keresztülhaladt a térségen. Az átlag hőmérséklet ezután is emelkedni fog, vasárnapra akár a 4 fokot is elérheti.

Sárga figyelmeztető jelzés van érvényben Szeged térségében az Országos Meteorológiai Szolgálat

honlapja

szerint. A figyelmeztetést a megerősödött szél okozta hófúvás miatt rendelték el, amely a nyugati irányból 20-30 km/h-s átlagsebességgel kavarja meg a levegőt. A hófúvás veszélye fagypont feletti hőmérsékleten már nem áll fenn, a meteorológiai előrejelzések szerint Szegeden már szombaton fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet. Kisebb lehűlést még a jövő hét elején is tapasztalhatunk, a rendkívül fagyos időnek azonban várhatóan vége.

19.25

Mikor már kezdtünk hozzászokni az enyhülő időjáráshoz, a természet emlékeztetett rá, hogy még javában benne vagyunk a télben: este fél hét után heves széllökések kíséretében ismét havazni kezdett. A hóvihar alig tartott tovább negyed óránál, ez idő alatt azonban helyenként 2-3 centi vastag takaróval fedte be ismét az utakat. Amilyen gyorsan jött, úgy el is távozott a vihar, negyed nyolckor már a hópelyhek sem szállingóztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.