Közélet

Sürgősségi osztály nyílik a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

Sürgősségi osztály nyílik a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

2012. február 13., hétfő
Sürgősségi osztály nyílik a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

Pályázati támogatás segítségével szervezte újjá a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet az előző kormány által leépített sürgősségi betegellátást a városban és térségében. Az intézményben 280 millió forintos beruházás során kialakított sürgősségi osztály (SO2) átadására 2012. február 16-án 10 órakor kerül sor. Az eseményen beszédet mond Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő és Kallai Árpád az intézmény főigazgatója.

A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátó rendszerét az előző kormány, a sokat vitatott egészségügyi reform keretében leépítette. Az átalakítás - amely ellen mintegy tizenötezer hódmezővásárhelyi polgár tiltakozott a város utcáin - veszélyes helyzeteket – köztük a nagy sajtónyilvánosságot kapott mindszenti férfi esetét – és számos kellemetlenséget eredményezett a térségben élő polgárok számára. A kórház a térségben élő betegek megfelelő és biztonságos ellátása érdekében pályázatot nyújtott be. A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet sürgősségi fogadóhelyének fejlesztése sürgősségi osztállyá elnevezésű TIOP pályázat sikerének köszönhetően – 238 millió forint uniós támogatás segítségével – összesen közel 280 millió forintos beruházás keretében az intézményben sürgősségi osztály (SO2) létesült, ahol naponta akár 60 beteget is képesek fogadni az orvosok. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az új sürgősségi osztályon három vizsgálót alakítottak ki, a súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegeket az ún. sokktalanítóban látják majd el. A hatágyas kórterem mellett rendelkezésre áll két egyágyas elkülönítő szoba is, ahol a betegek 24 órás megfigyelésére nyílik lehetőség. Az osztályt egy folyosó köti össze a kórház „A” épületével, hogy mielőbb elvégezhessék a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat. Az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet sürgősségi osztályának (SO2) ünnepélyes átadására 2012. február 16-án, (csütörtökön) délelőtt 10 órakor kerül sor. Az eseményen beszédet mond

Lázár János

polgármester, országgyűlési képviselő, valamint

Kallai Árpád

, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. A beszédeket követően

Lóczi Gerda

, az osztály vezetője és

Kallai Árpád

bemutatják az új osztályt a meghívott vendégeknek és a sajtó jelenlévő képviselőinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.