Gazdaság

Országos adóslistát készítenek a végrehajtók

Országos adóslistát készítenek a végrehajtók

2012. február 16., csütörtök
Országos adóslistát készítenek a végrehajtók

Megkezdték a végrehajtók az adósok összeírását: a készülő hivatalos nyilvántartás az ország minden végrehajtás alá került cégének és magánszemélyének fontosabb adatait tartalmazza majd - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint a szeptember elsején életbe lépő listáról tíz év után lehet lekerülni. Az Országgyűlés a múlt év végén több ponton is átalakította a végrehajtás szabályait - mondta a lapnak

Krejniker Miklós

, a szakmai kamara vezetője, hozzátéve, hogy "eddig csak a gazdálkodó szervezetek ellen indult végrehajtások adatait gyűjtöttük össze, a törvénymódosítás nyomán idén a magánszemélyekről is". Az ingatlanárverések új szabályait már a következő hónap elején alkalmazni fogják. Így egyebek mellett kizárólag az interneten verik dobra a fizetésképtelen személyek ingatlanjait. Az eddigieknél akár tíz-húsz százalékkal magasabb lehet a vételár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.