Bulvár

Nyolcszor segítettek a rendőrök a hideg miatt

Nyolcszor segítettek a rendőrök a hideg miatt

2012. február 4., szombat
Nyolcszor segítettek a rendőrök a hideg miatt

Nyolc biztonsági intézkedést alkalmaztak a rendőrök Csongrád megyében az elmúlt nap folyamán a hideg időjárással összefüggésben - közölte a rendőrség sajtószolgálata.

Hódmezővásárhelyen az egyik családi házhoz állampolgári bejelentés alapján mentek ki tegnap a rendőrök. Ott egy idős, beteg embert találtak, aki önmagát csak nagyon nehezen tudta ellátni, ezért róla továbbiakban a családsegítő szolgálat munkatársai gondoskodnak. Mindszenten a szolgálatban lévő járőrök figyeltek fel egy emberre délután, aki a biciklije mellett feküdt a havazásban. Kiderült, hogy a férfi megcsúszott és elesett, de nem tudott felkelni. A kihűlés megelőzése érdekében a rendőrök otthonába kísérték. Az esti órákban rendőri jelzésre Mindszentről és Hódmezővásárhelyről is kórházba szállítottak a mentők két embert, akik ittasságuk miatt nem tudtak hazajutni és időközben átfáztak. Az esti órákban a pitvarosi buszmegállóban figyeltek fel a rendőrök egy 17 éves fiúra, aki elmondása szerint lekéste az utolsó buszt. Mivel telefonálni nem tudott, azt tervezte, hogy megvárja a reggeli járatot. Az egyenruhások látták, hogy a fiatalember már erősen átfázott, ezért biztonsági intézkedés keretében hazavitték családjához. Makón egy 16 éves fiút kellett hazavinni, aki egy házibuliból indult haza, de ittassága miatt egy lépcsőház előtt elaludt. A rendőröket a lakók értesítették. Csongrádon a Piroska János téren lakossági bejelentés alapján találtak egy férfira a rendőrök, aki elesett és nem tudott felkelni. Őt a mentők szállították kórházba. A késő esti órákban egy középkorú férfi kért segítséget, mivel ittassága miatt nem tudott hazajutni. Mivel közterületen kihűlt volna, ezért neki is a rendőrök segítettek hazajutni. A rendőrség továbbra is kéri a lakosságot, hogyha a hidegben olyan személyt látnak, akinek élete, testi épsége veszélyben lehet, hívják a 112-es segélyhívószámot. A hívás vezetékes és mobiltelefonról is díjmentes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.