Szórakozás

Nyitómisével kezdődik a Házasság Hete + VIDEÓ

Nyitómisével kezdődik a Házasság Hete + VIDEÓ

2012. február 11., szombat
Nyitómisével kezdődik a Házasság Hete + VIDEÓ

Blanckenstein Miklós atya, az esztergomi szeminárium rektora mutat be szentmisét a Házasság Hete ünnepélyes megnyitóján február 12-én. Az egy héten át tartó rendezvénysorozat mottójául idén egy Lackfi János költő szavait választották: „Vágyni arra, ami a miénk!”

A szervezők szeretettel várnak mindenkit: akik még a házasság előtt állnak, akik még vagy már kételkednek, bizonytalanok és azokat is, akik már döntöttek mellette. Az alkalmak főszervezője idén is a Szeged-Csanádi Egyházmegye Családpasztorációs Irodája, de számos más felekezet és egyesület is támogatója és társszervezője a rendezvénynek. A házasság szeretetközösség, mely erőt és védelmet ad; örömforrás, mely ugyanakkor az emberi élettel természetesen együtt járó kihívások leküzdésén át olyanná válik, mint a tűzben edzett arany, a legnemesebb fém - vallják a szervezők. 2012-ben negyedik alkalommal szeretnének rámutatni arra, hogy — minden ellenkező híreszteléssel szemben — a szeretetben és hűségben megélt házasság hordozza a legnagyobb boldogságot, melyet férfi és nő együtt megélhet. A Házasság Hetét számos országban több, mint egy évtizede ünneplik egyre nagyobb számban. A rendezvénysorozat időpontja nemzetközileg, így hazánkban is a Házasság Világnapja köré szerveződik. A „Házasság Hete Szeged” programjairól további információ található a

www.megujulva.hu

, a

www.hazassaghete.hu

oldalakon és a Facebookon. Számos előadás, egy héten át tartó filmvetítések a Belvárosi moziban (a jegyek ára 500 forint), "alternatív Valentin-nap", családterápiás műhely, "talk-show" várja az oda látogatókat. Február 14-én a Szegedi Nemzeti Színházban fórumbeszélgetést hallhatunk művészházasságokról, a meghívott vendégek:

Pap Éva és Zsigmond Zoltán zongoraművész-házaspár

, az SZTE Zeneművészeti Karának docensei.

További részletek és részletes program ITT.

A rendezvénysorozat médiatámogatója a SZEGEDma.hu és a Telin TV.

Tekintse meg a Telin TV Házasság Hete-videó-összeállítását!

http://www.youtube.com/watch?v=Ec4kkZ-Pxk4&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.