Egyetem

Nemzetközi földrajzversenyt hirdetett a TTIK

Nemzetközi földrajzversenyt hirdetett a TTIK

2012. február 23., csütörtök
Nemzetközi földrajzversenyt hirdetett a TTIK

A SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke a 2011/2012-es tanévben középiskolásoknak szóló nemzetközi földrajzversenyt hirdetett.

Az előzetes elvárásokat, reményeket messze felülmúlóan a vetélkedőre 4 ország, 84 iskolája, 97 felkészítő tanár 175 kétfős csapata regisztrált! Az első fordulót minden csapat a saját iskolájában írta meg, a döntő fordulókba a legjobb 21 csapat jutott be, megmérettetésükre 2012. február 24-25-én kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékén. A csapatokat izgalmas és érdekes feladatokkal várják a szervezők, a hagyományos számonkéréseken túl olyan feladatok is lesznek, amelyekkel még nem találkoztak a középiskolások, lehetőséget adva ezzel tudásuk, képességeik fejlesztéséhez. Játékos geocaching versenyen megismerhetik a GPS használatát, laboros feladatok során kísérletezhetnek talajokkal, vizekkel a gyakorlatban megtapasztalva ezzel különböző földrajzi törvényszerűségeket, folyamatokat. Ezen kívül tesztekkel, és szóbeli előadással is bizonyítaniuk kell a versenyző csapatoknak, a verseny legvégén pedig fergeteges kvíz vetélkedő zárja a programot. Közben a kísérő pedagógusok megtekinthetik az Ásványtani és Geokémiai Tanszéken található kiemelt értékű Koch Sándor Ásványgyűjteményt, valamint a Földtani és Őslénytani Tanszék ősmaradvány gyűjteményét, délután pedig minden vendéget Szeged belvárosában városnézésre invitálnak a szervezők. A 8 legügyesebb csapat tavasszal tanulmányi kiránduláson vehet részt a Balaton-felvidéken, ezen túlmenően a legjobb három csapat értékes tárgyjutalmakban részesül, a legjobban teljesítő csapat, pedig a verseny hivatalos szponzora, az Eupolisz Utazási Iroda jóvoltából külföldi utazást is nyer!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.