Közélet

Bemutatkoztak az IKV vezetői posztjára pályázók + FOTÓK

Bemutatkoztak az IKV vezetői posztjára pályázók + FOTÓK

2012. február 22., szerda
Bemutatkoztak az IKV vezetői posztjára pályázók + FOTÓK

Az IKV megüresedett elnök-vezérigazgatói pozíciójára tizenegyen nyújtottak be pályázatot. A vagyongazdálkodási bizottság szerdai ülésén hallgatta meg a jelölteket, a testület a csütörtöki ülésén hozza majd meg a döntést, hogy melyik pályázót támogatja.

Az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) élére 2010 decemberében kinevezett

Tápai Péter

egy évvel később lemondott elnök-vezérigazgatói posztjáról, immár a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője. A tisztség betöltésére a közgyűlés december 16-i döntése értelmében pályázatot írtak ki. Szerdán a vagyongazdálkodási bizottság meghallgatta a posztra pályázó tizenegy jelöltet. A végleges döntést egy nappal később hozza meg a testület. Elsőként

Bényi Szabolcs

vállalkozó (a Botond étterem egykori üzemeltetője) számolt be röviden a terveiről, kifejtve, hogy többek között a nem lakás célú helyiségek bérbeadásának rendszerét kell hatékonyság szempontjából első körben megvizsgálni. A pályázó említést tett a belvárosi kereskedők petíciójáról is. A Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (NGSZ) igazgatóját hallgatta meg másodikként a testület.

Kardos Kálmán

azt mondta: az NGSZ igazgatójaként minden olyan feladattal találkozott, ami az IKV-nál várna rá. A vezetői tapasztalatait emelte ki elmondva, hogy az NGSZ-t. kilenc éve vezeti, ennek keretében 211 épületet, 35 milliárd vagyont kezel.

A következő jelölt, Kónya Sándor jogász-közgazdász az IKV sajátos helyzetéről beszélt. Úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a cég hosszú távon gazdaságosan működjön, biztosítani kell számára az alapvető feltételeket. Szerinte az IKV legsarkalatosabb kérdése a helyiséggazdálkodás, hiszen sok olyan ingatlan van, ami üresen áll. A bizottság ezután Gyubák József gépészmérnököt hallgatta meg, aki a jelenleg a Csongrád megyei bírósági épületek gondnoka. Ötödikként Lalia Gábor, az Invitel régióvezetője számolhatott be terveiről. Kaplonyi György a BLOKK 2000 Kft. ingatlankezelő iroda cégvezetőjeként pályázott. Kifejtette, hogy lát olyan lehetőséget az IKV-ban, mellyel jelentős piaci előrelépéseket tudna elérni, főleg a bérlemények tekintetében lehetne hatékonyan változtatni a struktúrán. Nyerges Tibor mérnök az NGSZ épületgépészeként pályázott. Tóbiás Zoltán volt a következő jelölt, aki a gázszolgáltatás területén dolgozott gépészmérnökként, s elmondta, hogy főként műszaki oldalról fogalmazta meg elképzeléseit az IKV által kezelt ingatlanokkal kapcsolatban. Szép Levente jogász, közgazdász, ingatlanértékesítéssel, értékbecsléssel foglalkozik 2001 óta, ő részletesen, az ingatlangazdálkodás minden területére kiterjedően ismertette terveit. A tizedik és tizenegyedik pályázót, Keresztúry Mónikát és Nagy Ferencet zárt ülésen hallgatta meg a bizottság, mely csütörtök reggeli ülésén dönt, kit támogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.