Gazdaság

Lejárt az intézményvezetői pályázatok beadási határideje

Lejárt az intézményvezetői pályázatok beadási határideje

2012. február 29., szerda
Lejárt az intézményvezetői pályázatok beadási határideje

Pénteken lejárt a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által kiírt vezetői pályázatok beadásának határideje. Február 24-ig a meghirdetett 9 intézményvezetői posztra 13 pályázat érkezett.

Négy intézmény – a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, a makói József Attila Gimnázium, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, valamint a Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK - esetében két pályázat érkezett. A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § (7) bekezdése értelmében a benyújtott pályázat tartalma – a törvény eltérő rendelkezése hiányában – csak a pályázó beleegyezésével közölhető harmadik személlyel, ezért a pályázók személyéről tájékoztatást nem adhatunk.

A közoktatási intézményvezetők pályáztatása a következő forgatókönyv szerint zajlik:

1. Az oktatási intézményekben február 10-ig megalakultak a nevelőtestületek által választott – elnökből és két tagból álló – előkészítő bizottságok. Az előkészítő bizottságok elnökei - a pályázati felhívásban megjelölt határidő lejárta után – az intézményben véleményezési joggal rendelkezők részére valamennyi, határidőben benyújtott pályázatot átvették, és egyeztették azt az időpontot, amelyen belül a véleményeket ki kell alakítani. Az előkészítő bizottságok feladata megszervezni az alkalmazotti értekezletet és a nevelőtestület értekezletét (értekezlet helyének kijelölése, időpontjának meghatározása, meghívók szétküldése, pályázatok ismertetése stb.). Az eljárás során a nevelőtestület, az intézmény alkalmazotti közössége, a szakmai munkaközösség, az iskolaszék (kollégiumi szék, óvodaszék), a szülői szervezet, az iskolai diákönkormányzat illetőleg szakközépiskola és szakiskola esetén a megyei gazdasági kamara jogosult arra, hogy véleményt nyilvánítson. A pedagógus szakmai szervezet a pályázati határidő lejártáig jelenthette be a pályáztatónak, ha élni kíván véleményezési jogával, ilyen jelzés azonban a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központhoz a határidőig nem érkezett. 2. Az előkészítő bizottságok az alkalmazotti értekezlet után, de legkésőbb március 14-ig átadják az intézményben kialakított véleményeket a pályáztatónak. Az intézményvezetői megbízásra benyújtott pályázatok, a pályázatokkal kapcsolatosan kialakított vélemények valamint a szavazások eredményei közérdekből nyilvános adatok, melyeket - a véleményezési eljárás után – a közoktatási intézmény honlapján, (annak hiányában a helyben szokásos módon) nyilvánosságra kell hozni. 3. A pályázókat a kinevezési, megbízási jogkör gyakorlója által létrehozott öttagú, a betöltendő munkakör feladatait érintően szakértelemmel rendelkező bizottság hallgatja meg. A meghallgatásokra február 24-e és március 14-e között kerül sor. 4. A bizottság március 19-ig javaslatot tesz az intézményvezető személyére, amelyről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője dönt, március 31-ig. Mint ismeretes, az intézményvezetői pályázatok kiírását a megyei intézményfenntartó központok által átvett iskolák esetében a fenntartóváltás indokolta és a megyék konszolidációjáról szóló törvény írta elő. Csongrád megyében ez kilenc közoktatási intézményt érint. Mint azt már korábbi közleményünkben jeleztük, az esetleges igazgatóváltás az iskolákban semmiféle fennakadást nem okozhat, hiszen a jelenlegi vezetők megbízottként augusztusig mindenképpen irányítják az intézményüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.