Közélet

Légszennyezettség: tájékoztatási fokozatot rendeltek el Szegeden

Légszennyezettség: tájékoztatási fokozatot rendeltek el Szegeden

2012. február 10., péntek
Légszennyezettség: tájékoztatási fokozatot rendeltek el Szegeden

A szálló por koncentrációjának megnövekedett mértéke miatt Botka László polgármester tájékoztatási fokozatot rendelt el Szegeden.

A polgármesteri kabinet légszennyezettségi fokozat elrendeléséről szóló sajtóközleményét alább olvashatják. Mivel Szegeden az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat részeként működtetett Rózsa utcai mérőállomás adatai alapján a szálló por koncentrációja két napon egymás után meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (febr. 08.: 93 mikrogramm/köbméter, febr.09.: 86 mikrogramm/köbméter),

Botka László

polgármester február 10-én 14.00 órától a szmogriadó terven belül elrendelte a tájékoztatási fokozatot. Ennek alapján felhívja mind a lakosság, mind a közintézmények, cégek és vállalatok illetékeseinek figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a légszennyezést okozó tevékenységekre és a levegőt szennyező káros anyagok kibocsátását a lehetőségekhez képest a minimálisra csökkentsék. A határozat visszavonásig érvényes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.