Sport

Labdarúgás: ankéton vitáztak a Szeged 2011 szurkolói és a szakvezetés + FOTÓK

Labdarúgás: ankéton vitáztak a Szeged 2011 szurkolói és a szakvezetés + FOTÓK

2012. február 25., szombat
Labdarúgás: ankéton vitáztak a Szeged 2011 szurkolói és a szakvezetés + FOTÓK

Heves vita, szócsata és futballszeretet – e három fogalom rajzolta körbe a szombat délutáni szurkolói ankétot, ahol a vasárnapi NB II-es tavaszi rajtra készülő Szeged 2011 vezetése, szakmai stábja és a játékosok találkoztak a szurkolókkal és a sajtó képviselőivel.

A Millenniumi Kávéházban az ankéton szóba került a

pálya-kérdés

, a közelebbi, távolabbi jövő, végül elhangzott a legfontosabb mondat: minden heves indulat dacára, érezhető a csapat iránti szeretet – erre pedig érdemes építkezni.

4-2-3-1 a Szolnok veszte?

A kezdő hangot a csapat kommunikációs vezetője

Bánki József

azzal adta meg, hogy bemutatta a csapat új szponzorát a Puebla Tanácsadó Kft.-t melynek igazgatója,

Berkes Zolán

kiemelte, hogy számukra fontos üzleti régiónak ígérkezik Szeged, így hosszú távon gondolkodnak.

Futó Tamás

, a kék-feketék trénere röviden ismertette a csapat felkészülését elmondva, hogy a január 4-i kezdet óta eltelt nyolc hét mintegy 55 edzést és 12 edzőmérkőzést hozott. A csapathoz érkeztek fiatal és rutinos játékosok is, s ha az elvégzett munka sikerét hasonló eredményesség is követi a bajnoki találkozókon, akkor reális esély a 4-8. helyek közötti szereplésre van. Megtudtuk azt is, hogy az eddig ismert 11 név mellé sikerült a csapatnak leigazolnia

Huszár Jánost

is a Tisza Volánból, és van még két játékos, akik szabadon igazolhatóak, velük a klub még tárgyalásokat folytat, de a keret magja már kialakult, s felkészülve várják a rajtot. A taktika fő irányvonala a biztonságos védekezésből induló letámadásos labdaszerzés, majd akcióépítés akár már az ellenfél térfelén. A Szolnok ellen pedig a 4-2-3-1 lesz a felállás, aminek a mozgatórugója két belső középpályás, akik bármikor fel bírnak zárkózni egy-egy támadáshoz.

Miden játékosnak azonos feltételek

Futót Tamás a szurkolók múltat és a távozó játékosok kérdését boncolgató felvetéseire elmondta, hogy a távozó játékosok közül 3 futballistával dolgozott együtt. „

Varga Istvánnak

mondtam egyedül, hogy a fejlődése érdekében máshol kellene folytatnia a pályafutását, mert nem tudok neki elegendő játéklehetőséget adni.

Bernát Péter

pedig miután kineveztem csapatkapitánynak jelezte, hogy 8-16 óráig dolgozni fog, de edzéseink, edzőmeccseink valószínűleg lesznek 14-15 órai kezdéssel is szép számmal, így a munkahelyi elfoglaltsága nem csak a délelőtti tréningek elmaradásával járhat. Az edző szemében mind a 20 játékos ugyan arról az alapról indul, nem lehet kivételeznem játékosokkal, mindenkinek meg kell adnom az azonos feltételeket a csapatba kerüléshez” – emelte ki, hozzátéve, neki az a fontos, hogy aki a csapat tagja, az a focit tegye az első helyre, ott legyen minden edzésen, és pihentek legyenek a focisták, a mérkőzésre maximálisan felkészültek.

Repüljünk, mint a vadlibák

A szakmai kérdések után a pálya helyzete került szóba, a jelenlévő szurkolók annak adtak hangot igencsak hevesen, hogy hamarabb kellett volna a pálya előkészítését elkezdeni. Átvette a szót az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának vezetője, Nógrádi Tibor. A szakember először arról beszélt, hogy ennek a tavasznak meg a következő szezonnak az igazán nagy tétje az, hogy a város labdarúgása biztos alapokat tegyen le az építkezéshez. „Egy csoportos NB II lesz a 2013/2014-es szezonban, s ha nem kerül oda a Szeged, akkor hosszú évtizedekre ismét kieshet a magyar labdarúgás vérkeringéséből” – kezdte szavait Nógrádi, majd az aktuális hóhelyzetről szólva kifejtette, hogy néhány nappal később reagáltak, mivel a csapat csak bérlője a pályának, és a feladatok nem voltak tisztázva a hóeltakarítást illetően. Végül egy magáncég dúrta el a havat egy géppel, azóta pedig kézi erővel tisztítják a pályát. Már egy henger is végigment a gyepen. „Ahhoz, hogy Szegeden a fociban komoly infrastrukturális fejlesztések kezdődhessenek, össze kell ismét fogni, ahogy a vadlibák teszik ezt, mikor egymást segítve röpülnek” – szemléltette a helyzetet egy hasonlattal a megyei igazgató.

Indulatok, érdeklődés és szeretet

A közel kéttucatnyi szurkoló közül többen indulatoktól sem mentes szavakkal kérték számon a jelenlévő szakvezetéstől az őszi szezon eseményeit, kiváltképp Adem Kapic döntéseit a játékosok és az edző menesztését illetően. Felvetették, hogy nem látnak garancia arra, hogy ha a csapat sikeres lesz, nem „játsszák ki” a játékosokat megint ingyen például a Fradinak, ahogy Batik Bencét és Orosz Márkot. Emődi Sándor, a csapatot üzemeltető kft. ügyvezető-igazgatója kiemelte, hogy szó sincs játékosok átjátszásáról, csapat szétveréséről. Mint mondta, Batikkal először megegyeztek, majd jöttek újra a kérések a játékos felől. A sokadik alkalommal már nem akartak újra asztalhoz ülni. „Orosz Márkra pedig szükségünk van, azért is maradt itt, közben előszerződést kötött a Fradival, de elképzelhető, hogy tovább is a segítségünkre lehet” – így Emődi. A szurkolók és a jelenlévő szakvezetés részéről elhangzott, hogy leülnek mindenképpen Adem Kapiccal, hogy rendezzék a nézeteltéréseket (a szurkolók bocsánatkérést is szeretnének). Emődi pedig leszögezte, hogy az érezhető indulatok mellett tükröződik a csapat iránti érdeklődés és szeretet is. A Szeged 2011 csapata vasárnap 13 órakor fogadja az éllovas Szolnok gárdáját. A mérkőzést online közvetítjük majd, kövesse velünk! (Beharangozó írásunkat itt olvashatják.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.