Sport

Kézilabda: Csorváson kezdheti szebb tavaszát az SZKKSE

Kézilabda: Csorváson kezdheti szebb tavaszát az SZKKSE

2012. február 17., péntek
Kézilabda: Csorváson kezdheti szebb tavaszát az SZKKSE

Az NB I/B Keleti csoport tabellájának 9. helyén álló Szeged-Dorozsma-Tisza Volán női kézilabdacsapata - változatlanul dobogós álmokkal - vasárnap vág bele a bajnokság tavaszi küzdelmeibe.

Az őszi szezon nem egészen úgy zajlott, ahogyan azt az előzetes elvárások megfogalmazták - a csapat őszi 9. helye a 11 csapatos másodosztályban első ránézésre igencsak csalódást keltőnek tűnhet. Ám ezt a csalóka képet több tényező is árnyalja. A tabella középmezőnye ugyanis igencsak zsúfolt, a 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel a 9. helyen álló dorozsmai lányok mindössze 4 pontra vannak a 4. helyezett DVSC II.-től, ráadásul

Farkas József

tanítványainak sokszor egész egyszerűen nem volt szerencséjük: az utolsó őszi fordulóban az utolsó pillanatokban kaptak ki az Orosházától, míg mind a Budaörs, mind az Inárcs-Örkény elleni két, 24-24-es döntetlen ugyancsak pech, két verhető ellenféllel szemben, akik 1-1- ponttal többet gyűjtve állnak előrébb a tabella 7. és 8. helyén. "Változás a csapat háza táján nem történt. Az elmúlt időszakot egy kis erőgyűjtésre és a technikai tudás és a taktikai repertoár fejlesztésére igyekeztünk felhasználni. Nagyon várjuk a vasárnapi rajtot, fontosak az idegenben szerzett pontok, szükségünk van a jó játékra és a győzelemre. Felkészülés alatt a Makóval és a KSZSE-vel játszottunk felkészülési mérkőzéseket. Sajnos a közelben lévő NB I-es Kiskunhalassal nem sikerült tető alá hozni egy találkozót. Célkitűzéseink nem változtak, sorsolásunkból adódóan sokkal több pontra számítok a tavaszon, mint amit ősszel gyűjtöttünk, és akkor helyezésben is előrébb tudunk lépni, tartani tudjuk céljainkat" - mondta el portálunknak a vezetőedző. Az idegenbeli pontszerzésre már vasárnap kora délután, 14 órától megadatik a lehetőség, ugyanis az egyetlen ponttal sereghajtó Csorvás otthonába látogatnak Dávid Zsuzsannáék. "Csorváson győzelmet remélek, és győznünk is kell" - sommázta elvárásait határozottan a tréner a hétvégi nyitány kapcsán. A szegedi csapat egyébként épp a Békés megyeiek ellen aratta eddigi legnagyobb győzelmét a szezonban, az őszi nyitányon hazai pályán 12 gólos győzelmet (34-22) arattak Velky Viktóriáék. A csapat sorsolása valóban kedvezőbb, mint ősszel, hiszen a nehezebb ellenfelektől - a Főgázt leszámítva - sorra idegenben kaptak ki a lányok, míg ezúttal hazai környezetben fogadhatják majd őket, míg a legyűrhető riválisok nagy részével idegenben mérkőznek meg.

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán NB I/B-s női kézilabdacsapatának valamennyi tavaszi hazai bajnokiját a szurkolók a Telin Televízióban is megtekinthetik felvételről!

A Szeged-Dorozsma-Tisza Volán tavaszi bajnoki programja:

12. forduló, 2012. február 19., 14.00:

Csorvási SK - Szeged-Dorozsma-Tisza Volán

13. forduló, 2012. február 25., 16.00:

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - DVSC-FÓRUM II.

14. forduló, 2012. március 03., 16.00:

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Nyíradonyi VVTK

15. forduló, 2012. március 11., 16.00:

Eszterházy KFSC-GloboSys - Szeged-Dorozsma-Tisza Volán

16. forduló, 2012. március 17., 16.00:

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Budaörs-Érdi VSE II

17. forduló, 2012. március 31., 17.00:

Inárcs-Örkény KC - Szeged-Dorozsma-Tisza Volán

18. forduló, 2012. április 14., 16.00:

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Kecskeméti NKSE

20. forduló, 2012. május 05., 16.00:

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Hajdúnánás Termál SC

21. forduló, 2012. május 12., 16.00:

Budapest SE-Főgáz - Szeged-Dorozsma-Tisza Volán

22. forduló, 2012. április 21., 16.00:

Szeged-Dorozsma-Tisza Volán - Orosházi NKC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.