Közélet

Kalmár: A bevándorlók átrajzolják Európát + VIDEÓ

Kalmár: A bevándorlók átrajzolják Európát + VIDEÓ

2012. február 12., vasárnap
Kalmár: A bevándorlók átrajzolják Európát + VIDEÓ

A kontinensen jelenleg olyan kevés gyermek születik, hogy a bevándorlók nélkül az európai gazdaságot és intézményeket nem lehetne üzemeltetni – erre kerestek megoldást Strasbourgban.

Európa demográfiai helyzetéről, valamint az ezzel kapcsolatos teendőkről tárgyalt nemrégiben az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése. A strasbourgi ülésen részt vett és felszólalt magyar részről

Kalmár Ferenc

szegedi országgyűlési és önkormányzati képviselő is.

Európában a gyerek teher, nem áldás?

"Európa tősgyökeres lakossága drasztikusan csökken, talán csak Franciaország éri el az önfenntartó szinten, de ez is bevándorlással függ össze. A bevándorlás mára igen komoly kihívás elé állítja kontinensüket. Sajnos olyan kevés gyermek születik ugyanis, hogy a bevándorlók nélkül az európai gazdaságot és intézményeket nem tudnánk üzemeltetni. A más kultúrákból érkezettek körében a gyermek még áldásnak számít, nem tehernek, mint az európai közgondolkodásban, ott tehát növekszik a populáció létszáma" – vázolta a helyzetet a politikus a Telin TV Szegedi Panoráma című, péntekenként jelentkező közéleti műsorában. Ismertette: a strasbourgi előterjesztés azt a következtetést vonta le, hogy a bevándorlókat, illetve leszármazottaikat be kell vonni az európai nevelési-oktatási rendszerbe, s akkor a kontinens gazdasága képzett munkaerőhöz jut. Kalmár Ferenc azonban felhívta a figyelmet: minden relatív. "Egy bevándorló nem törődik az európai tradíciókkal, gyökerekkel, kultúrával. A tősgyökeres európai lakos fejében joggal merül föl a kérdés, milyen hatással lesz a tömeges bevándorlás a tradicionális európai kultúrákra. Más vallások, más nemzetek integrálódása nem megy könnyen. Európa a hagyományos keresztény értékrendre alapul, identitászavaros állapothoz vezethet például, ha egy muzulmán bevándorló franciának vallja magát, ám a keresztény értékrendet nem fogadja el – világította meg.

Letűnőben a fehér ember civilizációja

A képviselő elismerte: mindezek tükrében a tősgyökeres európaiak számára egyértelműen kudarcot jelent, hogy az európai alkotmányba még említés szintjén se került bele a kereszténység fundamentuma. Úgy fogalmazott,

letűnőben van a fehér ember civilizációja.

"A vég kezdetének tekintem, hogy Oxfordban néhány éve a karácsonyi ünnepeket a muzulmánokra tekintettel a fény ünnepének nevezték át. Ez is érzékelteti, hogy megszűnőben, de legalábbis átalakulóban van az a tradicionális kultúra, melyet a kontinens évszázadok alatt létrehozott. Strasbourgban beszéltem arról az ENSZ-statisztikáról is, mely szerint 2050-re Németországban a muzulmán vallás lesz a domináns. Kíváncsi vagyok, a többségi lakosság meddig fogadja majd el a német nyelvet, illetve egyáltalán: milyen nyelveket beszélnek majd az emberek száz év múlva Európában" – ábrázolta azt a kérdéskört, mely nem kis fejtörést okoz a kontinens politikai, gazdasági elitjének.

Tekintse meg a Telin TV Kalmár Ferenccel készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. február 10.)!

http://www.youtube.com/watch?v=hV9U5jMu1zo&list=UUZbymfkMQWfoGHPLq56ttLw&index=3&feature=plcp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.