Közélet

Örülnek a kedvezménynek a kispiacokon árusítók

Örülnek a kedvezménynek a kispiacokon árusítók

2012. február 1., szerda
Örülnek a kedvezménynek a kispiacokon árusítók

Az év első hónapjai közismerten nem kedveznek a kereskedelemnek, s ez lecsapódik a város kispiacain is. Éppen ezért örömmel fogadták az árusok, hogy februárban a szokásos díj feléért bérelhetik az asztalokat, illetve a pavilonokat.

Ahogyan már korábban megírtuk

, februárban kedvezményt kapnak a Szent István és az Olajbányász téren, valamint a Dorozsmán árusítók. „Az év első két hónapjában a kispiacok forgalma jelentősen lecsökken, inkább csak hétvégén jönnek az emberek, ezért is örülök az 50 százalékos díjkedvezménynek” – mondta el portálunknak

Berezvai György

. Hozzátette, természetesen a vásárlószám attól is függ, hogy mennyire van hideg, de összességében a gyümölcsszezonban lendül fel forgalmuk. Berezvei már a tér felújítása előtt is árult a Szent István téren, s azt tapasztalja, valamelyest változtak a vásárlói szokások is. Ilyenkor télen hét óra körül szoktak kipakolni, s ha nincs vásárló, akkor kilenc óra körül be is zárnak. „A régi piacra sokkal többen jártak. Úgy gondolom, hogy a tér felújításának ideje alatt, amikor nem üzemelt a piac, a korábbi vásárlók más szokásokat alakítottak ki, ezért is jönnek hozzánk kevesebben” – magyarázta. Berezvai György reméli, idővel ismét fellendül a kispiac forgalma.

Pont ez a célja a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek is.

Erdei Péter

ügyvezető elmondta, szeretnék elérni, hogy minél több vásárlót visszacsábítsanak a Szent István térre is. A februári akció a három kispiacon mindenkit érint, vagyis az asztalok napidíjának, valamint a pavilonok bérleti díjának is csak a felét kell kifizetnie a kereskedőknek és az őstermelőknek. Erdei számításai szerint ez as lépés 50-80 kereskedőt érint. Azt, hogy meghosszabbítják-e ezt az akciót, még nem tudja az ügyvezető. A körzet Fidesz-KDNP-s képviselője,

Haág Zalán

2010-es választási programjában a piac fellendítését tűzte ki egyik céljaként. Ennek egyik állomása volt a ponyva fölszerelése az asztalok fölé. Konzultálva az itt élőkkel és kereskedőkkel kezdeményezte a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nél, hogy ebben, a kereskedés szempontjából holtnak számító időszakban kapjanak kedvezményt a portékáikat itt kínálók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.