Közélet

Hosszútávfutáshoz hasonlította a magyar-szlovák kapcsolatok rendezését a szlovák külügyminiszter

Hosszútávfutáshoz hasonlította a magyar-szlovák kapcsolatok rendezését a szlovák külügyminiszter

2012. február 12., vasárnap
Hosszútávfutáshoz hasonlította a magyar-szlovák kapcsolatok rendezését a szlovák külügyminiszter

Nem egy 100 méteres sprinthez, hanem maratoni futáshoz hasonlítható Szlovákia Budapesttel való kapcsolatainak rendezése Mikulás Dzurinda szerint - írta a TASR szlovák állami hírügynökség vasárnap a szlovák külügyminiszter nyilatkozatára hivatkozva.

"Ha valaki úgy véli, hogy Budapesttel való kapcsolataink rendezése egy-két év vagy akár az örökkévalóság kérdése, akkor nekem nem örömteli kötelességem, hogy megfosszam ettől az illúziójától" - mondta el a szlovák hírügynökségnek

Mikulás Dzurinda

. Hozzátette: a rendezés kérdése maratoni futáshoz hasonlít, amelyhez erő és türelem szükségeltetik és ennek során nem szabad a 10-ik kilométernél mindent elégetni. Mikulás Dzurinda elmondta, nem vette észre, hogy kollégája,

Martonyi János

vagy a magyar fél részéről őszinte igyekezet állna fenn a kettős állampolgárság megadása problémájának a megoldása tekintetében. Hozzátette: a kettős állampolgárság megadásának kérdését nem egyszerű úgy rendezni, hogy aközben senki se érezze magát fenyegetve és a folyamatban se uralkodjon el a káosz. Megjegyezte, nem tartja "normálisnak" a kettős állampolgárság tömeges megadását olyan feltételek mellett, hogy annak megszerzéséhez elég, ha valaki bizonyítja magyar nyelvtudását vagy azt, hogy az ősei magyarok voltak. "Ha ilyen törvényeket hatályosítanának mondjuk a franciák a frankofon Afrikával szemben, akkor hogy nézne ki az európai munkapiac" - jegyezte meg Dzurinda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.