Közélet

Havonta száz orvos távozik Magyarországról

Havonta száz orvos távozik Magyarországról

2012. február 16., csütörtök
Havonta száz orvos távozik Magyarországról

Havonta száz orvos távozik Magyarországról, miközben egy év alatt sem kérik ennyien a honosításukat - írta csütörtöki számában a Népszabadság Balázs Péternek, a Semmelweis Egyetem professzorának kutatási adataira hivatkozva.

A lap szerint a frissen végzettek csaknem harmada már munkába se áll Magyarországon. A gyakorló orvosok közül pedig már 2010-ben is többen haltak meg vagy mentek nyugdíjba, mint amennyi frissen végzett a helyükre került. Csak 2006 és 2010 között négyezerrel csökkent a hazai orvosok száma. A témáról az Orvosi Hetilapban megjelent kutatási összefoglalóban a professzor arra a következtetésre jutott, hogy változatlan külföldre áramlás mellett a hazai ellátásban rövid távon is krízis közeli helyzet, valódi válság keletkezhet - számolt be a Népszabadság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.