Kultúra

Gedeon Birtok egy estre Alsóvárosra költözik

Gedeon Birtok egy estre Alsóvárosra költözik

2012. február 29., szerda
Gedeon Birtok egy estre Alsóvárosra költözik

A Napsugaras Borestekre március elseje a Gedeon Birtok csodáit hozza el az érdeklődők számára. Varga Árpád borászatából kóstolhatunk igazi különlegességeket, például ó rajnai rizlinget 2006-ból.

Csütörtök délután 17 órakor a Nyíl utcai Alsóvárosi Tájházba

Varga Árpád

borász, a hagyományosan alföldi szőlőfajták nagykövete érkezik, aki az arany sárfehér, az ezerjó, a kövidinka, a kadarka értékeiben hisz, mert tökéletes adottságokkal rendelkeznek üde, könnyed, gyümölcsös borok készítéséhez. A Kunság helyi fajtáinak, a dédszülők, nagyszülők háztáji borainak új, minőségi megfogalmazása – mint vallja – izgalmas kombináció. Izsákon közel 70 hektáron teremnek a Gedeon Birtok tőkéi. 2002 óta folyamatosan telepíti a honos fajtákat, a borászat dinamizmusához hozzátartozik, hogy kiváló gyöngyözőborokat készít, Bár nehéz feladat finom, hosszan tartó, könnyed buborékokat csempészni a borba, de a két „perlében” tényleg ott van a régi pezsgőmesteri tapasztalat. Bontás után egy nappal, akár egy deciben is megmaradnak a buborékok, és ez nagyon ritka dolog.

A kóstoláson szereplő borok:

Perle gyöngyözőbor fehér/rozé Kövidinka Arany sárfehér 2009 Gedeon Házasítás 2009 Rajnai 2011 Pinor Noir rozé 2011 Kékfrankos rozé 2011 Ó Rajnai rizling 2006 A borok mellé a szervezők borvacsorát szolgálnak fel, sajtokat, gyümölcsöket, péksüteményeket. A részvételi díj 2000 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.