Bulvár

Folytatódik a hulladékrazzia

Folytatódik a hulladékrazzia

2012. február 21., kedd
Folytatódik a hulladékrazzia

Tíz nap alatt tíz kamiont kaptak el és több mint 88 millió forint bírságot szabtak ki az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség munkatársai a legális és illegális nemzetközi hulladékszállítást ellenőrző Demeter II. akcióban.

A megbírságolt kamionokban illegálisan szállított alumíniumot, rezet, magnéziumot és veszélyes hulladékot is találtak a hatóság munkatársai, de több dohány, fa és fémhulladékot szállító kamionnál is voltak problémák. Nemrég fülelték le azt a két kamiont is, amelyek a legnagyobb fogást jelentik: Bulgáriából Belgiumba szállítottak volna csaknem ötven tonna veszélyes hulladékot, amely arzént, szelént és nehézfémeket is tartalmazott. A büntetés tonnánként eléri az egymillió forintot. A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) összehangolt ellenőrzés ideje alatt összesen tíz kamiont állítottak félre a szakemberek, amelyeket csak a birság kifizetése után fordítanak vissza a határról. Röszke, Parassapuszta, Záhony, Hegyeshalom, Rajka, Kelebia és Tompa határátkelőit érintette az akció. A Demeter II. akció március 11-ig folytatódik, a főfelügyelőség szakemberei huszonnégy órás szolgálatban vannak. A tárca célja továbbra is az, hogy kiszűrjék azokat a kamionokat, amelyek a menetlevelükön nem jelölt veszélyes hulladékot szállítanak. Ezzel meg tudják akadályozni, hogy a szállítmányokat Magyarországon vagy az unió területén illegálisan lerakják vagy felhasználják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.