Gazdaság

Félmillió liter fekete üzemanyag

Félmillió liter fekete üzemanyag

2012. február 14., kedd
Félmillió liter fekete üzemanyag

Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ötször annyit, mint egy évvel azelőtt - írja a keddi Magyar Nemzet.

Míg 2009-ben országosan 77 ezer liter üzemanyagot foglaltak le, tavaly több mint 570 ezer liter illegálisan előállított, vagy forgalomba hozott benzinre, gázolajra bukkant a hatóság. Az ország északi és keleti részén komoly méreteket ölt a csempészet. A lefoglalt benzint és gázolajat az adóhivatal ingyenesen közcélokra adta át, vagy maga használta fel. Jelentős mennyiség került az önkormányzatokhoz is, a polgármesterek ugyanis ár- és belvíz idején kérelmezhetik, hogy a NAV bocsásson rendelkezésükre az elkobzott üzemanyagból, amellyel leggyakrabban szivattyúkat hajtottak. Az adóhivatal kimutatása szerint a katasztrófahelyzetek kezelését az elmúlt 3 évben több tízezer liter illegálisan előállított vagy értékesített hajtóanyag segítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.