Sport

Fallabda: Sebők Benedek negyedszerre is országos bajnok

Fallabda: Sebők Benedek negyedszerre is országos bajnok

2012. február 5., vasárnap
Fallabda: Sebők Benedek negyedszerre is országos bajnok

Arannyal jelentkezett be a felnőttek mezőnyébe a szegedi tehetség

Sebők Benedek arany-, Csókási Gabriella pedig ezüstérmet szállított a Tisza Squash SE-nek a fővárosból.

Szombaton rendezték meg a hazai fallabda-utánpótlás idei legrangosabb megmérettetését. A Head Fallabda Utánpótlás Országos Bajnokság a hóviszonyok miatt viszontagságosabban indult, mint szokott. Néhány vidéki versenyző távol maradt, de akiket nem vetett vissza a cudar időjárás, azok idén is sikeresen összemérhették felkészültségüket a budapesti Griff Squash Klubban. A szegedi Tisza Squash SE egyik erőssége,

Csókási Gabriella

az U17-es lány kategóriában egészen a döntőig menetelt, ahol egy fantasztikus mérkőzésen 3-2-re maradt alul egy budapesti versenyzővel szemben. Ez alkalommal a kiváló játékon kívül egy kis szerencse is szükséges lett volna az ötödik országos bajnoki cím eléréséhez. A fiúknál

Vas Márton

és

Sebők Benedek

képviselte a Tisza Squash SE színeit az U19-es korcsoportban. Vas szintén 3-2-re veszített a legjobb négy közé jutásért, így már csak az ötödik helyért versenyezhetett, amit könnyedén meg is szerzett. A szegediek közül a legjobb eredményt Sebők Benedek érte el, aki megnyerte az U19-es fiúk kategóriáját, amivel ismét Szegedre hozta az utánpótlás korcsoport csúcskategóriájának országos bajnoki címét. A döntőben kettő nullra vezetett, és a harmadik szettben is meccslabdája volt, de sajnos ekkor még nem tudott élni a lehetőséggel. Két szettel később viszont bebizonyította, ki a legjobb az országban. Egy igazán izgalmas, 3-2-es mérkőzésen múlta felül fővárosi ellenfelét, ezzel megnyerve az utolsó – sorban a negyedik - utánpótlás korosztályú országos bajnokságát. Jövőre már a felnőtt mezőnyben kell keresnünk a szegedi kiválóságot!

Szegedi eredmények:

Csókási Gabriella 2. hely (Tisza Squash SE), Vas Márton 5. hely (Tisza Squash SE), Sebők Benedek 1. hely (Tisza Squash SE), Kispéter Ádám 4. hely (Platán SE), Benedek Kristóf 7. hely (Platán SE).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.