Bulvár

Előzetes letartóztatásban a betegtársát agyonverő szentesi férfi

Előzetes letartóztatásban a betegtársát agyonverő szentesi férfi

2012. február 7., kedd
Előzetes letartóztatásban a betegtársát agyonverő szentesi férfi

Harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság kedden annak férfinak, aki olyan súlyosan bántalmazta egyik betegtársát a szentesi kórházban, hogy az belehalt sérüléseibe – tájékoztatta Cseh Attila szóvivő az MTI-t.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a 34 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hétfőre virradó éjjel a szentesi Bugyi István Kórház pszichiátriai osztályán hangoskodó ápolttársát olyan súlyosan bántalmazta, hogy a 67 éves sértett – orvosi beavatkozás ellenére – belehalt sérüléseibe. A férfival szemben halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a gyanúsított önkárosító és másokkal szemben is többször tanúsított agresszív magatartására figyelemmel, pszichés körülményeiből adódóan megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A Szegedi Városi Bíróság döntése jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.