Egyetem

Elektronikus felvételi – akár fél óra alatt a Kormányablakban

Elektronikus felvételi – akár fél óra alatt a Kormányablakban

2012. február 14., kedd
Elektronikus felvételi – akár fél óra alatt a Kormányablakban

Február 24. éjfélig meghosszabbítja felvételi jelentkezési határidőt a felsősoktatási intézményekbe a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága. Az e-felvételi lebonyolításában a Kormányablak is segít: ügyfélkapun keresztül bárki beadhatja jelentkezését.

Ha valaki nem döntött még, hol szeretné folytatni tanulmányait, nem kell kapkodnia: az eredetileg február 15-ig, azaz holnapig tartó felvételi határidő csaknem másfél héttel meghosszabbodott. Az új időpont február 24-e, tehát legkésőbb aznap éjfélig kell a jelentkezéseket elektronikusan vagy hagyományos módon, papír alapon postára adni. Az elmúlt napokban sok továbbtanulni vágyó fiatal kereste fel a Csongrád megyei Kormányablakokat, hogy a lehető legegyszerűbben, ügyfélkapu-nyitással együtt töltse ki és küldje be jelentkezését. Ezt a meghosszabbított határidőig változatlanul megtehetik. Azokat, akik még csak most fognak dönteni, mind a szegedi, mind a hódmezővásárhelyi kormányablakban jövő péntekig várják az ügyintézők, hétköznapokon reggel 8-tól este 8-ig. A leendő főiskolások és egyetemisták közül egyre többen élnek az e-felvételi lehetőségével, amely nem más, mint a felsőoktatásba történő jelentkezés online változata. Egyszerű, kényelmes, gyors és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. A Kormányablak munkatársai segítenek az űrlap kitöltésében, az ügyfélkapun keresztül hitelesítik azt, és azonnal továbbítják is az Országos Felsőoktatási Információs Központ központba – így akár fél óra alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.