Egyetem

Együttműködési megállapodás az SZTE és az Állam Számvevőszék között

Együttműködési megállapodás az SZTE és az Állam Számvevőszék között

2012. február 17., péntek
Együttműködési megállapodás az SZTE és az Állam Számvevőszék között

2011. február 16-án együttműködési megállapodást kötött az Állam Számvevőszék és a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Állami Számvevőszék és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola a szakmai tudományos együttműködésről, továbbá a Számvevőszék egy ötoldalú szándéknyilatkozatot is aláírt a pénzügyi kultúra kutatásáról, fejlesztéséről.

A résztvevő intézmények delegációit

Vass László

, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) rektora,

Rácz Béla

, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektorhelyettese,

Sápi Ákos

, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke (Econventio) és

Gaál Szabolcs Barna

, a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesületének (MPGEKE) főtitkára vezették. Az Állami Számvevőszék részéről

Domokos László

elnök és

Warvasovszky Tihamér

alelnök is részt vett az ünnepségen. Domokos László köszöntőjében hangsúlyozta, ahhoz, hogy Magyarországon felelős, átlátható és eredményes közpénzügyi döntések szülessenek elengedhetetlen a pénzügyi kultúra fejlesztése. Rácz Béla, SZTE rektorhelyettes szerint a sikeres együttműködéshez eredményes kutatási programokra van szükség.

Vass László

a BKF rektora, beszédében úgy fogalmazott az ÁSZ közpénzügyek terén vállalt küldetésének mindenki számára van üzenete. Sápi Ákos kiemelte, tudatosítani kell, hogy a vagyonnal felelősség is jár, különösen, ha a közvagyonról van szó. Gaál Szabolcs Barna is fontosnak tartotta a pénzügyi kultúra emelését. Akkor lehetünk sikeresek, ha tevékenységünket áthatja az erkölcs és az etikus magatartás – mondta. Az aláírók célja, hogy együttműködjenek a tudományos kutatás, az oktatás-szakképzés, és a szakértői tevékenység területén. A résztvevő felek rögzítették, hogy a pénzügyi kultúrával kapcsolatban tudományos kutatásokat végeznek majd, céljuk pedig, hogy átfogó képet adjanak a felsőfokú tanulmányaikat végző magyar fiatalok pénzügyi műveltségéről, valamint, hogy hozzájáruljanak egy olyan egységes módszer kialakításához, amellyel a későbbiekben mérhetővé és ellenőrizhetővé válik a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programok eredményessége. A beszédeket követően Domokos László ÁSZ elnök és Vass László, a BKF rektora, valamint Rácz Béla, az SZTE rektorhelyettese aláírásukkal erősítették meg az együttműködési megállapodásokat. A szándéknyilatkozatot Domokos László, Vass László és Rácz Béla mellett, Gaál Szabolcs Barna főtitkár, valamint Sápi Ákos látták el kézjegyükkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.