Gazdaság

Csúszások a Széll-tervben

Csúszások a Széll-tervben

2012. február 29., szerda
Csúszások a Széll-tervben

A tavaly év végi határidő helyett a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata 2013 szilveszterére csúszik át, miközben a nyugdíjkiadásokkal kapcsolatos intézkedéseknél 42 milliárd forintos megtakarítást tervezett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2012-re - írja a Világgazdaság szerdán.

A Széll Kálmán-terv idei intézkedéseiből 550 milliárd forint megtakarítást prognosztizált az NGM, döntés született vagy várható intézkedés révén 458 milliárd forinttal (83,3 százalék) számol a szaktárca. Nemcsak a nyugdíjreform keretében megtakarítandó 42 milliárd forint látszik bizonytalannak, hanem a tömegközlekedés fogyasztóiár-kiegészítésének ügye is, ahol a kormány 16 milliárdos megtakarítással számol, s emellett késik a MÁV átalakításának terve is, amelynek eredeti határideje 2011 december 31-e volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.