Sport

Baksa László: Egyértelműen megérdemeltük a győzelmet!

Baksa László: Egyértelműen megérdemeltük a győzelmet!

2012. február 27., hétfő
Baksa László: Egyértelműen megérdemeltük a győzelmet!

A Szeged Beton együttese elképesztő izgalmak közepette, parázs mérkőzésen aratott megérdemelt győzelmet 9-8 arányban, amivel kivívták a továbbjutást a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Igaz ugyan, hogy a találkozó végig szoros volt, mégis az volt az érzése a medence szélén szurkolóknak, hogy kézben tartja a meccset a Beton. Ezt jól bizonyítja, hogy a négy negyed alatt egyszer sem volt képes megszerezni a vezetést Európa, s egyben a világ legeredményesebb vízilabdacsapata, a Partizan Beograd a Beton ellen! Az összecsapást követően az egyik szegedi hőssel, a több nagyszerű bravúrt bemutató, sőt egy ötméterest is hárító

Baksa Lászlóval

beszélgettünk.

– Gratulálunk a győzelemhez! Ön szerint minek köszönhető, hogy sikerült kivívniuk a sikert, s ezzel együtt a továbbjutást a nagynevű Partizan ellen?

– Azt gondolom, rendkívül nagy iramot tudtunk diktálni, s az volt az érzésem az utolsó percekben, hogy már nem bírták fizikálisan úgy a szerbek, ahogy mi. Véleményem szerint egyértelműen megérdemeltük a sikert, amiért sokkal többet tettünk ellenfelünknél és a szívünknek köszönhetjük, hogy így alakult az utolsó csoportmeccsünk. Azt kell, hogy mondjam, az egygólos differencia, amit a végeredmény tükröz, nem is fejezi ki teljesen reálisan a két együttes közötti különbséget. Ilyen szempontból két-három góllal kellett volna megvernünk a vendégeket, bár azt is be kell látnunk, hogy két-három perccel a vége előtt már nem nagyon erőltettük a támadásvezetést. Nagyon nagy fegyverténynek tartom, hogy ebből a csoportból első helyezettként jutottunk tovább. A sorsoláskor sokan arról beszéltek, hogy a legkevesebb esélye a Szegednek van a továbbjutásra, és nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült felülmúlnunk az előzetes várakozásokat.

– Elsősorban mi az oka ön szerint, hogy az előzetes esélyeket fel tudták rúgni?

– A legfőbb magyarázat, hogy a Partizan személyében a tavalyi győztest, illetve az előző idény magyar bajnokát, az Egert is oda-vissza megvertük. Sajnos a Vasastól elszenvedtünk egy vereséget, ami természetesen bántott is bennünket, de ez az eredménysor még ezzel együtt is jogosan tölt el bennünket büszkeséggel. A szerbek elleni két találkozó között megvolt egyébként az a cseppet sem elhanyagolható különbség, hogy az első fordulóbeli, belgrádi meccsre úgy utaztunk el, hogy a legkevésbé sem volt rajtunk teher, csakis magunkra kellett figyelnünk. Aztán miután sikerült győzedelmeskednünk, majd az Eger ellen is a miénk lett a három pont, egyre jobban megnövekedett az elvárás velünk szemben – akár a szurkolók, akár saját magunk részéről.

– Szinte első látásra szembetűnő lehet, hogy – a számok alapján legalábbis – az első negyedben kevésbé működött jól a védekezés, hiszen az összesen kapott nyolc gólból három is erre az etapra volt tehető. Minek tudható be, hogy így kezdődött a rangadó, s minek köszönhetően következett be változás a folytatásra?

– Valóban, a három bekapott gól közül némelyik elkerülhető lett volna, de ekkor még elkövettünk egy-két hibát hátul, a második félidőben pedig nagyon odafigyeltünk arra, hogy minél kevesebbszer lőhessenek kapura – nekünk ugyanakkor minél több gólhelyzetünk legyen. Az első negyed után jól védekeztünk, elöl pedig higgadtak voltunk.

– Egy ilyen nagyszerű produkciót követően milyen elvárásai, reményei vannak a folytatást illetően – mind a bajnokságot, mind pedig a nemzetközi kupaszereplést illetően?

– Hamarosan hazai pályán fogadjuk a bajnokságban a Honvédot és nagyon fontos lenne, hogy jól sikerüljön az a megméretésünk is, hiszen ebben az esetben nagy valószínűséggel első helyezettként zárhatnánk az alapszakaszt, ami mindenféle szempontból nagy jelentőséggel bírna a számunkra. A Bajnokok Ligája-negyeddöntővel kapcsolatban nem tudok kiemelni egyetlen reménybeli ellenfelet sem, hiszen ilyenkor már csak erős gárdák ellen mérhetjük össze a tudásunkat. Számunkra egyáltalán nem jelent nehézséget, hogy a bajnoki küzdelmek mellett a BL-re is koncentrálnunk kell - sokkal inkább egy kihívás, aminek igyekszünk a lehető legjobban megfelelni! Véleményem szerint a Pro Recco kivételével bármelyik vízilabdacsapat ellen lehet reális esélyünk a győzelemre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.