Közélet

A Tisza és a szóda is több szerepet kaphat a városi programokban

A Tisza és a szóda is több szerepet kaphat a városi programokban

2012. február 9., csütörtök
A Tisza és a szóda is több szerepet kaphat a városi programokban

Rendezvényeik népszerűsége miatt is eredményesnek ítéli a tavalyi esztendőt Licsicsányi Ilona. A Szegedi Városkép Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, idén szeretnék a Tiszát is jobban bevonni programjaikba, hogy a folyó Szeged főutcája lehessen.

„Jól sikerült a tavalyi esztendő számunkra, rendezvényeink sikeresek voltak, illetve az időjárás is kegyes volt hozzánk. Ez alól egyedüli kivétel a május elseje volt, amikor is egész nap esett” – értékelte a 2011-es évet

Licsicsányi Ilona

. A Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője hozzátette, minden tervüket meg tudták valósítani, s anyagi szempontból is jó esztendő áll mögöttük.

Március elején itt a III. Toros és Pálinkafesztivál

A következő hónapot egy nagyszabású rendezvénnyel kezdik, március elseje és negyedike között ismét a Széchenyi tér ad otthont az III. Toros és Pálinkafesztiválnak, majd a Dóm téren emlékeznek a szegedi nagyárvíz évfordulójára március 10-én. Licsicsányi Ilona elmondta, változásokra a helyszínek tekintetében biztosan számítani kell ebben az évben, hiszen a tervek szerint áprilisban kezdődik a Dugonics és az Árpád tér rekonstrukciója, így egyelőre nem tudható, hogy például a hagyományos húsvéti vásár hol kap helyet. Május 18-a és 27-e között, a Szeged Napja ünnepségsorozat és borfesztivál idején már nem számolnak ezzel a területtel, így várhatóan a Klauzál tér környékére települ ki a gasztroudvar. „Természetesen a Dóm teret ismét bevonjuk a helyszínek sorába, s épp oly színvonalas rendezvényt szeretnénk összeállítani, mint a korábban” – fogalmazott. Az ügyvezető közölte, természetesen a vendéglátó helyiségek teraszait hagyják érvényesülni, a céljuk az, hogy Szeged méltóképp ünnepelhessen e másfél hetes rendezvénysorozat alatt.

Vízi karnevállá változhat Szeged Napja?

Újdonságokkal és meglepetésekkel is készülnek 2012-ben. Mint megtudtuk, a szóda idén nagyobb szerepet kap majd, szódalovagrendekkel közösen is terveznek programokat. Licsicsányi Ilona elmondta, a tárgyalások jelenlegi állása szerint Szeged Napján egy szódás lovaskocsi indul majd útra, és végig fogja látogatni azokat a településeket, ahol hagyománya van a szódakészítésnek. „Szeretnénk, hogy a Tisza is Szeged főutcája legyen, ezért bekapcsolnánk a programokba egy vízi karnevál keretében a hídi vásár idején” – tájékoztatott. A majálisra szintén készül a Szegedi Városkép Kft. A háromnapos rendezvénynek ezúttal is az Erzsébet liget ad majd otthont vasárnaptól egészen keddig. A nagyobb rendezvényeik közül az ügyvezető kiemelte továbbá a szeptember 19-étől 23-áig tartó Borteret, melyet meg is újítanak. Licsicsányi közölte, levonták a következtetéseket, így a színpadok elhelyezkedésén biztosan változni fognak, illetve a beszélgetős műsorokon is újítani kell. „Elképzelhető, hogy a költészet felé fordulunk jobban. Juhász Gyula például nagyon szerette a bort és a hangulatos kocsmákat, így azt tervezzük, hogy az 1910-es éveket fogjuk kicsit feleleveníteni szeptemberben a dóm téren” – avatott a részletekbe. Nagyobb kóstolópoharakat is készíttetnének, amiből fröccsöt is lehet inni, így még jobban vissza tudnák szorítani a műanyagpoharakat az őszi bormustrán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.