Közélet

A környezetgazdálkodás is készül a rendkívüli időjárásra + VIDEÓ

A környezetgazdálkodás is készül a rendkívüli időjárásra + VIDEÓ

2012. február 2., csütörtök
A környezetgazdálkodás is készül a rendkívüli időjárásra + VIDEÓ

Technikailag és emberállományban is felkészültek az extrém helyzetek elhárítására a szegedi önkormányzati cég munkatársai.

Az országban mindenhol komoly lépéseket tesznek a védelmi bizottságok annak érdekében, hogy a várható rendkívüli időjárás hatásait ki tudják védeni, illetve azoktól meg tudják óvni a lakosságot. A csongrádi megyeszékhelyen a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai is készen állnak a küszöbön álló feladatokra. "Társaságunk teljes gépparkját üzemkész állapotba hoztuk október elsejétől, amennyire a koruk és állapotuk igényelte. Ez azt jelenti, hogy a társaságunk derékhadát képező, IFA típusú, NDK-gyártmányú járműveinket is olyan állapotba hoztuk, hogy krízishelyzetben ki tudnak állni, és a megfelelő munkát el tudják végezni. A speciális alapmunkákra két nagyobb, Renault típusú jármű áll rendelkezésünkre" - nyilatkozta a Telin TV-nek

Makrai László

ügyvezető. Mint mondta, október elsejétől a teljes diszpécserszolgálat is felállt, akik 24 órában dolgozva értesítik a gépjárművezetőket az esetleges krízishelyzetről, ők pedig egy órán belül a helyszínre siethetnek. Azt is kiemelte: raktáraikat feltöltötték a megfelelő síkosságmentesítő anyagokkal (homok, bazalt, zúzalék, zeolit, sós homok), melyeket majd be tudnak vetni a hó és a jég ellen. "A meteorológiai szolgálat helyi kirendeltségével is forródrótos viszonyban vagyunk, ezáltal három-négyóránként speciálisan helyi előrejelzéseket kaphatunk a fagyviszonyokat, a várható hómennyiséget, valamint a szélviszonyokat illetően. Ehhez tudjuk utána mérni a riasztásokat" - tette hozzá Makrai László. Szegeden mintegy ezer folyókilométer út van önkormányzati tulajdonban, ezek takarítása a cég feladata. Az ügyvezető felhívta a figyelmet, ekkora felületet hatalmas hómennyiség lehullása esetén bármekkora erőfeszítéssel sem lehet egy-két óra leforgása alatt csontszárazzá varázsolni, ezért az autósoknak és kerékpárosoknak is tanácsos "téli üzemmódban" gondolkodni. A Tisza-parti városban egyébként a sugárutak, a nagykörút és az új híd síkosságmentesítése a Magyar Állami Közútkezelő Zrt. feladata, ám kérésükre adott esetben a környezetgazdálkodás is besegít, együttműködik.

A részletekért tekintse meg a Telin TV Makrai Lászlóval készített interjúját (Szeged Ma hírműsor, 2012. február 1.)!

http://www.youtube.com/watch?v=AHQ-NOMVleo&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.