Egyház

A fedél nélkülieket segíti a Katolikus Karitász

A fedél nélkülieket segíti a Katolikus Karitász

2012. február 3., péntek
A fedél nélkülieket segíti a Katolikus Karitász

Hidegben is meleg szívvel

Az idei tél leghidegebb napjai a Katolikus Karitász számára is kiemelt időszak. A fagypont alatti éjszakai – és nappali – hőmérsékletben fokozott figyelmet fordítunk mindazokra, akik állandó fedél nélkül az utcán töltik az éjszakát és a nappalok nagy részét. Országszerte számos helyszínen igyekeznek munkatársaik és önkénteseik a hideg miatti nehézségek leküzdésében.

Az Országos Központ szervezésében közel 500 család kap tűzifát, amelynek kiosztása folyamatosan zajlik. Több egyházmegyében osztanak teát és meleg ruhát a rászorulók közt, így a debrecen-nyíregyházi, az esztergom-budapesti, győri, a székesfehérvári, a váci, és a veszprémi egyházmegyék területein. Az Egri Főegyházmegyei Karitász járőrszolgálatot szervezett az utcán élők megsegítésére, valamint egy ideiglenes melegedőt is nyitottak számukra. A Hajdúdorogi Karitász tagjai az idősek és betegek látogatásával igyekeznek segíteni, emellett élelmiszert és meleg ruhát osztanak. A Kalocsai Főegyházmegyei Karitász munkatársai az egyedülállókra és az idősekre figyel fokozottan, akiknek szükség szerint segítséget is nyújtanak. A Pécsi Egyházmegyei területén a hideg alatt folyamatosan osztanak téli ruhát, forró teát és meleg ételt. A Miskolci Apostoli Exarchátus Egyházmegyei Karitásza szintén az egyedülállók megsegítésén fáradozik. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitásznál folyamatosan üzemel a teajárat, emellett meleg ruhát osztanak a rászorulók közt. Az 1356-ot tárcsázva bárki segíthet, hívásonként 500 forinttal támogatja a karitász munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.