Gazdaság

66 millió köbméter földgázfelhasználás várható vasárnap

66 millió köbméter földgázfelhasználás várható vasárnap

2012. február 12., vasárnap
66 millió köbméter földgázfelhasználás várható vasárnap

Várhatóan 66 millió köbméter földgázt használnak fel Magyarországon vasárnap, gázipari szempontból az ellátás biztosított - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. az MTI-vel.

Szombaton az országos földgázfelhasználás elérte a 70 millió köbmétert a várt 71 millió helyett. Az FGSZ tájékoztatása szerint keleti és nyugati irányból valamennyi import forrás beszállítását igazolták. A belföldi földgázmezők, a kereskedelmi tárolók és a stratégiai tároló kereskedelmi része zavartalanul üzemelnek és táplálják be a földgázt a nagynyomású szállítórendszerbe. Műszaki hiba, ellátási zavar a nagynyomású rendszeren nem volt - tette hozzá a társaság. Az FGSZ korábbi közlése szerint a földgázfogyasztás eddigi csúcsa 2006. január 23-án volt, akkor mínusz 12,8 Celsius fok átlaghőmérséklet mellett a felhasználás elérte a 90 millió köbmétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.